Polikarbonato plokštės šiltnamiams: privalumai ir naudojimo patarimai

Polikarbonato plokštės yra populiarus pasirinkimas šiltnamiams dėl savo unikalių savybių ir privalumų. Jos ne tik užtikrina augalams reikalingą apsaugą, bet ir padeda sukurti optimalias augimo sąlygas. Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl verta rinktis polikarbonato plokštes šiltnamiams ir kaip jas tinkamai naudoti.

Kas yra polikarbonatas?

Polikarbonatas yra termoplastinė medžiaga, pasižyminti dideliu atsparumu smūgiams, skaidrumu ir lengvumu. Dėl šių savybių polikarbonato plokštės yra puikus pasirinkimas įvairioms konstrukcijoms, įskaitant šiltnamius.

Polikarbonato plokščių privalumai

  1. Atsparumas smūgiams: polikarbonatas yra daug kartų atsparesnis smūgiams nei stiklas. Tai reiškia, kad šiltnamis iš polikarbonato plokščių bus atsparesnis krušai, smūgiams ir kitoms mechaninėms apkrovoms.
  2. Šilumos izoliacija: polikarbonato plokštės gerai izoliuoja šilumą, todėl šiltnamyje palaikoma pastovesnė temperatūra. Tai padeda augalams augti greičiau ir sveikiau.
  3. Šviesos pralaidumas: polikarbonatas praleidžia iki 85% šviesos, tačiau taip pat saugo augalus nuo kenksmingų UV spindulių. Tai sukuria optimalias sąlygas fotosintezei ir augimui.
  4. Lengvumas ir lankstumas: polikarbonato plokštės yra lengvos ir lengvai montuojamos. Jos gali būti lengvai pjaustomos ir formuojamos pagal jūsų šiltnamio konstrukciją.
  5. Ilgaamžiškumas: polikarbonato plokštės yra atsparios įvairioms aplinkos sąlygoms, įskaitant UV spindulius, drėgmę ir temperatūros svyravimus. Jos gali tarnauti daugelį metų be reikšmingų nusidėvėjimo požymių.

Polikarbonato plokščių montavimo patarimai

  1. Tinkamas storis: rinkitės plokštes, kurių storis yra nuo 4 mm iki 10 mm. Storesnės plokštės geriau izoliuoja šilumą, tačiau yra sunkesnės.
  2. Tinkama fiksacija: polikarbonato plokštės turi būti tvirtai pritvirtintos prie šiltnamio rėmo, naudojant specialias tvirtinimo detales, kurios leidžia plokštėms plėstis ir susitraukti esant temperatūros pokyčiams.
  3. Tarpų užsandarinimas: užtikrinkite, kad tarp plokščių nebūtų plyšių, pro kuriuos galėtų patekti vanduo ar šaltas oras. Naudokite specialias sandarinimo juostas ir profilius.
  4. Ventiliacija: šiltnamis turi būti gerai vėdinamas, kad būtų užtikrinta tinkama oro cirkuliacija ir išvengta per didelės drėgmės kaupimosi.

Polikarbonato plokštės yra puikus pasirinkimas šiltnamiams dėl savo atsparumo, ilgaamžiškumo ir gebėjimo sukurti optimalias augimo sąlygas. Tinkamai sumontavus ir prižiūrint šias plokštes, jūsų šiltnamis tarnaus daugelį metų ir suteiks puikių rezultatų tiek mėgėjams, tiek profesionaliems sodininkams. Jei ieškote kokybiškų polikarbonato plokščių, rekomenduojame apsilankyti el. parduotuvėje https://e-heliopolis.lt, kur rasite platų asortimentą ir profesionalias konsultacijas.

Parašykite komentarą