Praktiški ir patogūs virtuvės reikmenys: kurie patys svarbiausi?

Pasirūpinę tinkamais virtuvės reikmenimis, galėsite lengviau, efektyviau ir maloniau gaminti maistą. Nesvarbu, ar esate pradedantis, ar patyręs virėjas, turėti tinkamus įrankius yra labai svarbu. Kokie virtuvės reikmenys patys svarbiausi? Pateikiame sąrašą, kurį turi kiekvienas patyręs virtuvės šefas!

1. Aštrus peilis

Geras, pakankamai aštrus peilis yra kiekvienos virtuvės pagrindas. Šis universalus įrankis puikiai tinka įvairiems ingredientams pjaustyti, pjaustyti griežinėliais ir kubeliais. Ieškokite aukštos kokybės peilio su patogia rankena ir aštriais, patvariais ašmenimis.

2. Pjaustymo lenta

Maisto ruošimui būtina tvirta pjaustymo lenta. Rinkitės medinę arba plastikinę lentą, kurią lengva valyti ir kuri netrupins peilių. Turėdami kelias lenteles skirtingoms maisto rūšims (pvz., mėsai ir daržovėms), išvengsite kryžminės taršos.

3. Matavimo puodeliai ir šaukštai

Virtuvės reikmenys neįsivaizduojami be šių įrankių. Juk gaminant ir kepant labai svarbu tiksliai išmatuoti ingredientus. Investuokite į matavimo puodelių ir šaukštų sausiems ir skystiems ingredientams rinkinį. Nerūdijantis plienas arba patvarus plastikas idealiai tinka ilgalaikiam naudojimui.

4. Dubuo maišymui

Įvairių dydžių maišymo dubenų rinkinys yra būtinas ingredientams maišyti, marinuoti ir laikyti. Rinkitės dubenis, kuriuos galima plauti indaplovėje ir kuriuos galima sukrauti į krūvą, kad būtų patogu laikyti.

5. Mediniai šaukštai

Medinis šaukštas yra universalus įrankis, kuris tausoja indų paviršių. Jis puikiai tinka maišymui gaminimo metu, nes nesubraižo puodų ir keptuvių paviršiaus.

6. Mentelės

Karščiui atspari mentelė yra būtina apversti, maišyti maistą ir atlikti kitus veiksmus kepimo metu. Silikoninės mentelės ypač naudingos, nes jos atlaiko aukštą temperatūrą ir yra lengvai valomos.

7. Kokybiški stalo įrankiai

Investuokite į patikimus įrankius. Rekomenduojama turėti pora rinkinių: skirtų kasdieniam naudojimui ir šventinėms progoms. Kokybiški stalo įrankiai neturi tviskėti auksu, tiesiog jie turėtų būti stilingi ir lengvai valomi.

8. Plaktuvas / maišytuvas

Tai virtuvės reikmenys, reikalingi ingredientams maišyti, kiaušiniams ir grietinėlei plakti. Nerūdijančiojo plieno plaktuvas su patogia rankena yra puikus bet kurios virtuvės priedas.

9. Skardinių atidarytuvas

Patikimas skardinių atidarytuvas yra būtinas norint greitai ir saugiai atidaryti skardines. Rankiniai konservų atidarytuvai yra patvarūs ir lengvai naudojami, o elektriniai modeliai suteikia daugiau patogumo.

Parašykite komentarą