Šarvuotos lauko durys

lauko durys

lauko durysKad namai būtų saugesni, žmonės dažniausiai renkasi šarvuotas lauko duris. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad tokios durys pasižymi skirtingais saugumo lygiais. Vis dėlto šarvuotų durų saugumas gali būti greitai ir nebrangiai padidintas.

Pats paprasčiausias būdas patekti į svetimus namus – tai pasinaudoti jų durų raktais, o raktus galima pavogti arba nukopijuoti. Jeigu raktas nėra apsaugotas nuo neteisėto kopijavimo, tai jo kopiją padaryti yra visai paprasta. Tad savo raktus akylai saugokite, ypač jeigu namuose yra mažų vaikų. Taip pat nėra saugu savo raktus duoti pašaliniams žmonėms, pavyzdžiui, statybininkams buto remonto metu.

Labai dažnai šarvuotos lauko durys parduodamos su dviem įstatytomis spynomis, viena paprastai būna su seifo tipo raktais, o kita spyna – su ovaliu cilindru. Seifiniai raktai būna neapsaugoti nuo neleistino kopijavimo. O štai antrųjų spynų, vadinamų skandinaviškomis, raktai pasižymi sudėtingais profiliais ir yra apsaugoti nuo nelegalaus kopijavimo. Tokių spynų raktai parduodami sandariai supakuoti su identifikacine kortele, be jos rakto kopijos padaryti negalima.

Dar svarbu spynas apsaugoti, kad nepragręžtų jų korpuso. Tai labiausiai paplitęs būdas įveikti šarvuotas duris. Taip atidarius duris, įsilaužimo pėdsakai praktiškai nepastebimi iš išorės. Paprastai tokiam darbui vagys ruošiasi iš anksto, jie apžiūri, kokios spynos yra įstatytos duryse – taip į duris gali paskambinti pasiklydęs kaimynų svečias, ką nors parduodantis agentas ar pan. Apžiūrėję spynas, vagys nusprendžia, kaip jas įveikti. Kad jūsų spynų nepragręžtų, reikėtų papildomai uždėti grūdinto plieno plokšteles. Dar geriau grūdinto manganinio plieno plokštelės. Jeigu tokią plokštelę bando gręžti, ji įkaista, o gręžtuvas atšimpa. Susidūrus su šia apsauga, blogi darbai paprastai lieka nebaigti, nes pragręžti tokias plienines plokšteles reikalingi kitokie įrankiai, o procesas trunka ilgiau bei sukelia daugiau triukšmo. Kitas variantas – nuo gręžimo apsaugoti spynų cilindrus. Tam vietoje apdailinio cilindro žiedo reikia uždėti specialią grūdinto plieno apsaugą. Atminkite, kuo spynų cilindrai geresni, tuo durys saugesnės. Cilindrai turėtų būti sertifikuoti bei su specialiomis moderniomis apsaugomis nuo pragręžimo, visrakčių ar rūgščių panaudojimo ir pan.

Pasinaudokite šiais patarimais ir būsite užtikrinti, kad jūsų šarvuotos lauko durys yra saugesnės.

Parašykite komentarą