Depiliacija vašku: kaip ją tinkamai atlikti namuose?

Tiek šiltuoju, tiek šaltuoju metų laiku norisi džiaugtis švelnia ir glotnia oda. Tam, kad būtų galima tokius norus įgyvendinti reikia nepamiršti depiliacijos. Nors šiltuoju metu ji dažnai būna aktualesnė, ne paslaptis juk ir šaltuoju sezonu tikrai atsiranda progų, kai norisi glotnių kojų. Žinoma, kai kurios moterys šaltuoju metu depiliacija užsiima nuolat, todėl tikrai verta apie šį procesą žinoti daugiau. Daug lėčiau plaukeliai atauginėja, jei yra naudojamas depiliacinis vaškas. Kas gi nenorėtų džiaugtis odos švelnumu ilgiau? Ne visos moterys išdrįsta pačios naudotis vašku, todėl kartais tiesiog šios procedūros neišbando. Visgi ji tikrai užtrunka daugiau laiko, tačiau ir plaukelių nebuvimu galima mėgautis ilgiau. Na, o depiliaciją vašku tikrai galima palengvinti ir pagerinti jos efektyvumą, jei žinoma kaip tam pasiruošti bei kaip elgtis eigoje. Taigi, kaip tinkamai sau atlikti depiliaciją su vašku?

Depiliacinis vaškas puikus tuo, kad nereikia odos dirginti kas dieną ar kas antrą, todėl ir pati oda atrodo dailesnė, neatsiranda bėrimų, kurie gali varginti po skustukų naudojimo. Kad procedūros rezultatai tenkintų labiau, o procedūra vyktų sklandžiau, reikia žinoti, jog plaukeliai turi būti kiek paaugę – daugmaž 5 milimetrų ilgio. Tuomet vaškas juos lengviau suims ir jie bus išraunami su šaknimi. Oda taip pat privalo būti paruošta tokiai procedūrai. Jei ji yra labai sausa, šerpetoja, pleiskanoja, geriau vaško procedūrą atidėti, jog ji nebūtų dar labiau pažeista. Jei odos būklė gera, tuomet depiliacinis vaškas gali būti kuo puikiausiai naudojamas. Jį pasirinkti reikėtų pagal odos tipą, plaukelius. Puikų pasirinkimą galima rasti – https://kosmetikosparduotuve.lt/.

Procedūrai paruošta oda turi būti švari ir nusausinta, tuomet vaškas priglunda geriau. Mentele reikia užtepti pašildyto vaško ant plaukuotos vietos, tuomet uždėti juostelę ir nuplėšti ją prieš plauko augimo kryptį. Tą daryti rekomenduojama staigiu judėsiu, ne lėtai. Kartais po tokios depiliacijos tikrai lieka vienas ar kitas plaukelis, kurį galima išrauti pincetu arba pakartoti depiliacija vašku toje vietoje. Jei lieka vaško ant odos, jį pašalinti lengviausia su aliejuku. Kai depiliacinis vaškas pašalinamas, tuomet būtina užtepti ant odos drėkinamojo kremo, raminančio losjono ar kitą mėgstamą produktą.

Parašykite komentarą