Savybės, pagal kurias išsirenkamos markizės

Daugelis mūsų svajojame apie tobulą ankstyvą rytą, kai vos tik atsibudę skubame į namo terasą pasitikti rytinės kylančios saulės su kavos puodeliu rankoje arba susirinkus su visa šeima pietaujame terasoje ar pasikvietę draugus surengiame vakarėlį. Tai yra tikrai labai lengvai įgyvendinamos svajonės, tik svarbu, kad akių nevargintų aktyvūs saulės spinduliai arba visko nesugadintų netikėtai užklupęs lietus. Puikiai žinome, kad gyvenant Lietuvoje tenka susitaikyti su nuolat besikeičiančiais orais ir jeigu šiandien buvo saulėta bei gražu, tai nebūtinai tokia pat diena bus ir rytoj. Mūsų šalyje yra būdingos orų permainos. Bet mes taip pat galime nepasiduoti ir lengvai prie jų prisitaikyti, kad tas išvardintas svajones įgyvendintume ir pagaliau džiaugtumėmės terasos teikiamais privalumais. Tam yra sukurtos markizės. Jas renkantis labai svarbu atsižvelgti į keletą patarimų, pagal ką galima rinktis šią terasai pavėsį suteikiančią priemonę.

  • Markizių medžiaga bei stilius yra vienas iš pagrindinių kriterijų, pagal ką turite rinktis šią technologiją. Jų yra labai skirtingų, bet dažniausiai naudojamos medžiagos yra lauko audinys ir aliuminis. Medžiagos gali būti skirtingų spalvų. Aliuminio žaliuzės pasižymi tvirtumu, bet nėra tokio didelio pasirinkimo lyginant su lauko audinių įvairove. Svarbu, kad markizių stilius atitiktų bendrą Jūsų namų išvaizdą. Šiais klausimais taip pat visada gali patarti priemonių pardavėjas.
  • Dydis yra labai svarbus renkantis markizes. Dėl to turite nuspręsti, kokią paskirtį ši priemonė atliks bei kaip tai atrodys bendroje erdvėje. Savaime suprantama, kad didesnės markizės suteikia didesnę apsaugą, o mažesnio dydžio lauko audinio gabalas atrodys dailiau kaip dekoratyvinio eksterjero elementas.
  • Nepamirškite, kad markizės turi būti statomos tam tikru kampu. Langams, kurie yra nukreipti į rytus arba vakarus, rekomenduojamas 65-75%  kampo dydis. Tuo tarpu jei pas jus yra į pietus nukreiptas langas, virš kurio norėsite markizių, tai jo kampas gali būti 45-60%, nes dėl saulės kampo reikia mažiau aprėpties.
  • Yra galimybė rinktis papildomas šonines paneles. Jos suteikia dar daugiau taip reikiamos apsaugos.

Įsigiję markizes savo terasai galėsite nebepaisyti nepastovių bei nepalankių meteorologinių prognozių.

Parašykite komentarą