Augintinių mitybos pagrindai: ką turėtų žinoti kiekvienas augintinio savininkas

Augintinių šeimininkai savo kailinių draugų sveikatą ir gerovę pradeda nuo tinkamos mitybos. Norint priimti pagrįstus sprendimus, kuo šerti savo mylimus augintinius, labai svarbu išmanyti augintinių maisto subtilybes. Todėl pateikiame naudingos informacijos apie tai, kokie pašarai augintiniams iš dimedium.lt galėtų geriausiai tikti jūsų augintiniams.

1. Skaitykite etiketes: Rinkdamiesi maistą naminiams gyvūnams, labai svarbu atidžiai perskaityti ir suprasti etiketėse pateiktą informaciją. Atkreipkite dėmesį į svarbiausią informaciją, pavyzdžiui, ingredientų sąrašą, garantuotą analizę (maistinių medžiagų kiekį) ir šėrimo rekomendacijas. Atkreipkite dėmesį į kelias pirmąsias išvardytas sudedamąsias dalis, nes jos paprastai sudaro didžiąją maisto dalį.

2. Atsižvelkite į mitybos poreikius: Kaip ir žmonės, naminiai gyvūnai turi specifinių mitybos poreikių, kurie priklauso nuo tokių veiksnių, kaip gyvūnų rūšis, amžius, dydis ir aktyvumo lygis. Rinkitės ėdalą gyvūnams augintiniams, kurio sudėtis atitinka šiuos poreikius ir užtikrina subalansuotą mitybą. Pasikonsultuokite su veterinarijos gydytoju, kad nustatytumėte savo augintiniui tinkamą maisto rūšį ir šėrimo režimą.

3. Saugokitės užpildų ir šalutinių produktų: Venkite gyvūnų augintinių maisto, kuriame yra daug užpildų, dirbtinių priedų ir šalutinių produktų, nes jie gali būti mažai maistinės vertės ir gali būti sunkiai virškinami. Ieškokite produktų, kurių sudėtyje yra aukštos kokybės natūralių ingredientų ir kurie yra minimaliai apdoroti.

4. Suprasti maisto rūšis: Žinokite, koks maistas būna įvairių formų, įskaitant sausus granules, drėgnus konservus, pusiau drėgnus maišelius ir žalią maistą. Kiekviena rūšis turi savų privalumų ir trūkumų, todėl rinkdamiesi tinkamą maistą atsižvelkite į tokius veiksnius kaip augintinio pageidavimai, mitybos poreikiai ir patogumas.

5. Stebėkite porcijų dydžius: Tinkamas porcijų dydžio kontroliavimas yra labai svarbus norint išlaikyti jūsų augintinio sveikatą ir svorį. Laikykitės ant gyvūnų augintinių ėdalo pakuotės pateiktų šėrimo rekomendacijų ir prireikus koreguokite porcijas, atsižvelgdami į savo augintinio amžių, aktyvumo lygį ir bendrą sveikatos būklę.

6. Stebėkite, ar nėra alergijų ir jautrumo: Kai kurie augintiniai gali būti alergiški arba jautrūs tam tikroms ėdalo sudedamosioms dalims, pavyzdžiui, grūdams, paukštienai ar dirbtiniams priedams. Stebėkite, ar jūsų augintinis neturi maisto netoleravimo požymių, pavyzdžiui, niežėjimo, virškinimo sutrikimų ar odos problemų, o jei įtariate alergiją, pasitarkite su veterinarijos gydytoju.

Gyvūnų augintinių šeimininkai gali užtikrinti, kad jų kailiniai draugai gautų maistą, kurio jiems reikia, kad galėtų gerai vystytis ir gyventi laimingą bei sveiką gyvenimą.

Daugiau: https://www.dimedium.lt

Parašykite komentarą