Top 10 slidinėjimo kurortų Norvegijoje

Planuojate aktyvias atostogas slidinėjant? Norvegija gali pasiūlyti nemažai gerų kurortų mėgstantiems žiemos pramogas. Rinkitės slidinėjimo keliones netoli Norvegijos sostinės Oslo. Keliaukite į šalies didžiausią slidinėjimo kurortą Trysilį arba seniausią Geilo. Visi kurortai yra tinkami šeimoms su vaikais.

Trysil‘is

Tai yra didžiausias Norvegijos slidinėjimo kurortas su 39 pakėlimais ir 71 kilometru nusileidimo takų sujungiančių tris kalno puses. Trysil‘is yra populiarus šeimos kurortas slidinėjimo kelionėms, bei turi gerą slidinėjimo mokyklą, jeigu reikėtų šiek tiek pamokų Jums ar Jūsų mažiausiems.

Slidinejimas norvegijoje

Hemsedal‘is

Vienas iš didžiausių Norvegijos slidinėjimo vietų, o daugelio pripažįstamas, kaip geriausias kurortas. Jame yra 24 pakėlimai, 51 šlaitas ir daugybė užsiėmimų įvairaus amžiaus žmonėms.

Hafjell‘is

Šis kurortas žinomas, kaip didžiulis slalomas ir slalomo renginiais per 1994 metų Lillehammer‘io Olimpines žaidynes. Hafjell‘is yra įsikūręs 15 km nuo Lillehammer‘io ir siūlo šaunias slidinėjimo pramogas. Užkilkite į kalno viršūnę ir galėsite pasirinkti tarp daugybės ilgų maršrutų. Šis kurortas turi 40 kilometrų ilgio šlaitų išskirstytų į 31 trasą.

Geilo

Vienas iš seniausių Norvegijos slidinėjimo kurortų, su 40 šlaitų ir keturiais vietiniais parkais. Šis kurortas yra atpažįstamas kaip geriausia vieta pasaulyje slidinėjimui su aitvarais. Jis taip pat yra tinkamas visai šeimai, kuriame yra suprojektuotų šlaitų ir daugybė užsiėmimų įvairaus amžiaus vaikams.

Tryvann

Nors šis kurortas, vadinamas Oslo žiemos parku bei turintis 18 šlaitų ir 7 pakilimus, yra mažesnis nei kiti Norvegijos slidinėjimo kurortai, tačiau nepaisant to gali pasiūlyti geras slidinėjimo pramogas vos 20 minučių nuo Oslo miesto centro. 2012 metais vasario mėnesį čia vyko Pasaulio snieglenčių čempionatas.

Norefjell‘is

Geri vertikalūs nusileidimai ir patogi vieta tik 100 kilometrų nuo Oslo, daro šią vietą populiariu slidinėjimo kurortu. Norefjell‘yje 1952 metais vyko Oslo kalnų slidinėjimo olimpinės žaidynės.

Oppdal‘is

Čia iš viso yra 39 šlaitai, kurie pasiskirstę tarp keturių kalnų. Šis kurortas su 18 pakilimų siūlo neblogą pasirinkimų mišinį: nuo stačių nuolydžių patyrusiems slidininkams iki manieringų nusileidimų pradedantiesiems. Oppdal‘is yra įsikūręs apie 130 kilometrų į pietus nuo Trondheimo.

Hovden’as

Didžiausias slidinėjimo kurortas pietinėje Norvegijos pusėje, bei įsikūręs Setesdal‘o slėnyje. Hovden‘as gali didžiuotis 27 šlaitais, 8 pakėlimais ir daugiau nei 27 kilometrų prižiūrimais nusileidimais.

Kvitfjell‘is

Šis atitinkamai nedidelis slidinėjimo kurortas šiaurės Lillehammer‘io pusėje pasižymi nuostabiu olimpiniu nuožulniu nusileidimu, kuris buvo naudojamas 1994 metais Lillehammer‘io Olimpinėms žaidynėms. Be to, paskutinis šlaido nuolydis yra kur kas statesnis nei atrodo per televizorių. Šiame kurorte taip pat yra didelė vaikų žaidimo vieta.

Kongsberg‘as

Vos viena valanda kelionės nuo Oslo ir pasieksite Kongsberg‘ą – modernų slidinėjimo kurortą su įvairių lygių šlaitais: nuo lengviausio iki sunkiausio. Jie nėra ilgiausi, kuriuos galite rasti Norvegijoje, tačiau, nepaisant to, jie siūlo neblogas žiemos pramogas. Kongsberg‘as taip pat turi slalomo kalvą rungtynėms, vietinį parką ir atskirus šlaitus bei pakilimus vaikams.

Norvegija, nors ir šalta, tačiau nuostabi šalis ne tik slidinėjimo pramogoms, bet ir pradžiuginti akį ar šiaurinės žvejybos mėgėjams. Čia pramogų ras kiekvienas, tad verta aplankyti šią šalį.

Parašykite komentarą