Kaip pasirinkti geriausią sėdėjimo vietą lėktuve?

Jei esate jau bent kiek keliavęs, tikriausiai žinote, kaip yra svarbu gauti gero vietą lėktuve. Niekas nenori sėdėti šalia tualeto, ar  avarinio išėjimo eilėje, kurioje kėdžių negalima atlošti bei patogiai įsitaisyti. Tačiau, jeigu ši kartą lektuvo bilietai yra jau nupirkti, yra keletas dalykų, kuriuos galite padaryti kitą kartą, norint gauti geresnę sėdėjimo vietą skrydžio metu.

Avarinio išėjimo eilė

Nors šioje eilėje yra truputį daugiau vietos kojoms, tačiau kėdžių sėdėjimo padėtis negali būti keičiama. Jūs būsite priverstas sėdėti 90 laipsnių kampu. Taip pat šiose vietose negali sėdėti asmenys, jaunesni nei 16 metų. Tai taip pat apriboja šeimas, kurios norėtų sėdėti šiose vietose.

Vieta lekuve

Pertvarinės sėdėjimo vietos

Tai vietos, kurios yra tiesiai prieš tam tikrą pertvarinę sienelę lėktuve. Tai gali būti siena arba užuolaidos, skiriančios atskiras lėktuvo dalis. Šios vietos yra geros dėl to, kad priešais nėra kitų sėdynių, taigi yra daugiau vietos kojoms. Tačiau, tai taip pat reiškia ir mažesnę daiktų pasidėjimo vietą – Jūs negalėsite pasidėti savo daiktų po priekyje esančia sėdyne.

Kiekvienas lėktuvas yra suprojektuotas skirtingai, taigi vietos, prie pertvarinės sienelės, gali būti ribojamos. Jeigu yra galimybė patikrinti su kokiu lėktuvu skrisite, pažiūrėkite iš vidaus ir raskite geriausią vietą sėdėjimui. Jei žinote lėktuvo pavadinimą, internete yra specialių svetainių, kuriose iš vidaus galite apžiūrėti lėktuvo vidų bei rasti tinkamiausią vietą.

Geriausios lėktuvo sėdėjimo vietos analizė

Taigi, ką reiškia gera sėdėjimo vieta lėktuve? Tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus atskirai, tačiau yra dar keletas kitų dalykų, renkantis geriausią vietą lėktuve. Štai keli paprasti, tačiau gan naudingi patarimai:

  • Jeigu nervinatės skrendant, rinkitės vietą arčiau lėktuvo sparnų, kad jaustumėte mažesnę turbulenciją.
  • Jeigu skrendate naktiniu reisu, rinkitės vietą šalia lango, taip galėsite pailsinti savo galvą tarp sėdynės ir lėktuvo sienos.
  • Trumpesnei kelionei ar jungiamiesiems skrydžiams su trumpomis pertraukėlėmis, griebkite vietą šalia praėjimo takelio ir kuo arčiau lėktuvo priekio – taip Jūs būsite vienas iš pirmųjų, kurie išsilaipins iš lėktuvo.

Patarimai, kaip gauti geriausias lėktuvo sėdėjimo vietas

Šiais laikais turite būti greitas, jei norite gauti tai, ko trokštate. Tai taip pat taikoma ir skrydžiams. Nesvarbu, kas tai būtų – lėktuvų bilietai ar lėktuvo sėdėjimo vieta – kuo greičiau užsiregistruosite, tuo geresnį gausite. Keletas patarimų, kaip gauti geriausias vietas lėktuve:

Pirkite bilietus kuo anksčiau

Kuo anksčiau lėktuvų bilietai bus pirkti, tuo didesnė galimybė, kad galėsite pasirinkti sėdėjimo vietą. Jeigu ši galimybė netaikoma Jūsų skrydžiui, atvykite į oro uostą anksčiau ir paprašykite skrydžio atstovo rasti Jums tinkamiausią vietą.

Užregistruokite vietą, lėktuvų bilietų pirkimo metu

Daugelis tiekėjų siūlo pasirinkti sėdėjimo vietą, kai atliekate pirkimą internetu. Atlikite šį papildomą žingsnelį ir raskite vietą, kurioje jausitės geriausiai.

Nusipirkite geresnę vietą lėktuve

Kai kurios kelionių agentūros siūlo galimybę nusipirkti geresnę vietą perkant lėktuvų bilietus. Šios vietos dažnai turi daugiau vietos kojoms už papildomą mokestį, tačiau ilgesnėms kelionėms šis mokestis palyginti yra visai nedidelis. O Jūs jausitės patogiai ir nepervargsite.

Pasitarkite su oro linijų agentu

Kai atvykstate į oro uostą registracijai, pasiteiraukite, ar yra kokių nors laisvų vietų, kurias galima užsirezervuoti. Galite paminėkite kokią nors sveikatos būklės negalavimą, dėl kurio turėtumėte sėdėti tam tikroje vietoje. Tiksliai sakykite kokios vietos norite. Vietoje to, kad prašytumėte „geros vietos“, klauskite „vietos prie lango lėktuvo viduryje“. Žinoma, nepamirškite būti malonus. Atminkite, kad šie agentai visą dieną susiduria su įvairiais žmonėmis bei sulaukia piktų replikų, todėl šiek tiek malonaus bendravimo padarys savo naudą.

Prisijunkite prie dažnai skraidančiųjų programos (oro linijų narystės)

Netgi, jei neskraidote labai dažnai, prisijungimas prie dažnai skraidančiųjų keliautojų programos, gali padėti gauti geresnę vietą lėktuve. Registracija oro linijų kompanijos narystės programoje dažniausiai yra nemokama ir neturi jokių metinių mokesčių, bei reikalavimų, kas gali tapti jų nariais. Kai perkate lėktuvo bilietus, naudokite nario numerį rezervacijos metu ir galbūt turėsite galimybę gauti geresnes vietas lėktuve arba kitas nuolaidas.

Sėdėjimo vietų pasirinkimas, perkant bilietus, yra geriausias būdas užsitikrinti tinkamiausias vietas skrydžiui, ypač jeigu Jūsų lėktuvų bilietai yra pirkti ilgesnei kelionei. Užsiregistruokite savo vietas prieš skrydį, ir atvykite į oro uostą anksčiau, kad išvengtumėte grūsčių, norint pasiekti savo vietas lėktuve bei mėgautis kelione.

Parašykite komentarą