Kelionės į Italiją: griuvėsių didybė

Nuo palinkusio Pizos bokšto iki Venecijos miesto, kai kurios Italijos žymiausios vietos primena, kad italai yra ne vien tik nekokybiškų struktūrų inžinieriai. Kitaip tariant, tai reiškia, kad Italija turi nesuskaičiuojamą kiekį senovės palikimo, kurie, nepaisant praėjusių šimtmečių, vis dar yra pakankamai nuostabūs.

Tad persikelkime į Italiją, šalį, kuri daro tai, ką moka – suderinti grožį, aistrą, ir istoriją. Šioje šalyje galime rasti daugybę grožybių, nors tai būtų ir apleista vieta.

Koliziejaus laukai

Koliziejus, Roma

Kai į vidutinę futbolo areną gali tilpti vos daugiau nei 50 000 žmonių, Koliziejus galėjo talpinti tiek jau seniai dar prieš tai kai Ye Olde turgaus aikštė pradėjo pardavinėti dešrainius ir alaus šalmus.

Vis dėlto, tie, kurie ketino Koliziejuje išgyventi kaip kaliniai, privalėjo būti greiti ir neaukšti kaip puolėjai futbole, norint išgyventi visus smūgius, iškęsti belaisvio dalią, ir, kai kuriais atvejais, nugalėti karinius jūrų laivus, kuriuos romėnų valdžia mėgo naudoti, kad pamatytų, kuris kalinys yra tikras karys.

Romėnų forumas, Roma

Tai, kas anksčiau buvo pasaulio svarbiausias kosmopolitinis centras, dabar laikomas vienu iš  geriausių Romos lankytinų objektų turistams. Šis statinys tikrai vertas aplankymo. Įdėmiai apžiūrėkite dorėninio, jonėninio ir korintinio stiliaus statulas, kurios tokios pat ilgos, kaip ir eilės prie įėjimo. Praeikite turgaus aikštę, kuri kažkada buvo užpildyta smilkalų kvapais ir ambrozijomis. Įsivaizduokite neryškias šviesas, kurios senais laikais apšviesdavo vestalių (vaidilučių) šventyklas.

Trajano pirtys, septynios halės, ir Domus Aurea vila Romoje

Septynios Halės nėra nei halės, nei septynios. Greičiau tai devyni kambariai, kurie buvo naudojami kaip vandens rezervuaras visiems nešvariems ir prakaituotiems romėnams. Šios Trajano pirtys nėra tokios žavingos ar paslaptingos, kaip sufleruoja pavadinimas.

Septynios Halės turėjo apie 8 milijonus litrų vandens ir galėjo juo aprūpinti daugybę skirtingų kambarių, leidžiant pasirinkti norimą temperatūrą. Gretimais pirčių komplekso buvo Domus Aurea – Nero rūmai pačioje Romos širdyje. Šiame pastate buvo gražiausios dekoracijos: nuo auksinių lapų ir papuošalų iki nuostabių freskų.

Pompėjus

Šio miesto istorija pasakoja, kad senovės Pompėjaus gyventojai surengė ugnies dievui, kuris gyveno ugnikalnyje, šventę. Tačiau jam tai nepatiko, jis supyko ir kitą dieną visą miestą pavertė pelenais.

Jeigu Pompėjaus gyventojai butų surengę geresnę šventę, galbūt vis dar galėtume aplankyti senąjį miestą. Deja, viskas kas liko tai griuvėsiai, kurie taip pat yra gan įdomūs. Pompėjuje vis dar yra išlikęs pirmasis akmeninis amfiteatras, užkonservuotas tūkstančių metų senumo ugnikalnio pelenuose.

Hadrian‘o vila, Tivolis

Ši vila pasižymi kaip miniatiūrinis šalies centras su bibliotekomis, teatru, sodais, ir pirtimis. Gera žinia tai, kad, priešingai nei Marija Antuanetė, kuri darė kažką panašaus, Hadrian‘as nebuvo giljotinuotas.

Eryx, Sicilija

Ant Sicilijos Monte San Giuliano įsikūręs Eryx‘as, senovinis miestas su akmeninėmis pilimis ir didelėmis perspektyvomis Viduramžio laikais.

Monte Consolino, Kalabrija

Kaimiškame, kalnuotame Italijos regione plyti Consolino kalnas, kurio viršūnėje yra pikantiški griuvėsiai – bevardė normandų pilis. Šioje pilyje yra viskas: sutrūkinėjusios sienos, panoraminis vaizdas į kalnų apylinkes, ir daugybė istorijos.

Parašykite komentarą