Pigūs skrydžiai ne tokie jau pigūs, kaip atrodo?

Tikriausiai žinote jausmą, kai pigūs skrydziai suvilioja apgaulingai maža kaina, kurioje iš tikrųjų yra paslėpta nemažai papildomų mokesčių. Galite rasti kelionės bilietus vos už keliolika litų į saulėtąją Ispaniją, kurie Jums kainuos mažiau nei kelionė į Palangą. Tačiau vos tik užsisakysite bilietus, Jus užpuls tokie papildomi mokesčiai, kaip administravimo mokestis, bagažo mokestis ir kiti. Tad, kaip gi išvengti visų šių mokesčių?

Pigių skrydžių bendrovės moka įmantriai pagražinti savo kainas. Reklamuodami savo skrydžius, jie sukuria iliuziją, kad Jūs keliaujate už centus. Papildomi oro linijų kompanijų mokesčiai yra pridedami už bagažą, sportinį inventorių, draudimą, maistą kelionės metu, registravimąsi internetu arba oro uoste, sėdėjimo vietos pasirinkimą, pirmumą įlipant į lėktuvą.

Pigus skrydziai

Mokesčiai

Įvairūs mokesčiai padengia kainą, kurią skrydžių bendrovės turi sumokėti vyriausybei už tam tikrą skrydį. Tai gali būti keleivio mokestis, vyriausybės, oro uosto, aviacijos draudimo, ir kiti mokesčiai.

Kai kurios bendrovės iš karto įtraukia mokesčius į bendrą skrydžio kainą, kuri yra skelbiama. Kitos mėgsta pridėti mokesčius po to, kai pasirenkate skrydį. Deja, negalima išvengti mokesčių mokėjimo, kol skrydžių bendrovės nenustato kitaip. Tačiau kartais jos gali nustebinti ir pasiūlyti skrydžius be jokių mokesčių.

Renkantis ir ieškant geriausio pasiūlymo, nesileiskite būti suvilioti „pigiomis kainomis“. Lyginant kainas, pasidomėkite ar į jas yra įtraukti mokesčiai, ar ne.

Bagažas

Daugelis oro linijų bendrovių ima mokestį už papildomą registruojamą bagažą. Galite imti daugiau nei vieną bagažą, tačiau kiekvieno jų svoris negalite viršyti nustatyto limito.

Kad išvengtumėte registruojamo bagažo mokesčių, skriskite vien tik su rankiniu. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad kiekviena kompanija taiko skirtingas rankinio bagažo taisykles: kai kuriose leidžiami didesni matmenys nei kitose, o dar kitose nėra nustatyto didžiausio leistino svorio limito. Įsitikinkite, kad Jūsų rankinio bagažo matmenys ir svoris atitinka tos kompanijos reikalavimus.

Jeigu Jums reikia nedidelio registruojamo bagažo, patartina jį pirkti iškart su kelionės bilietu, kadangi perkant jį skrydžio dieną, kainos yra žymiai didesnės. Jeigu keliaujate su sunkesniu lagaminu, verčiau rinkitės oro bendrovę su didesniu svorio limitu, netgi tuo atveju, jei bilietas bus brangesnis.

Lengva pasakyti, tačiau ne taip lengva padaryti: keliaukite su kuo lengvesniu bagažu. Taip išvengsite papildomų bagažo mokesčių oro uoste.

Sportinis inventorius

Jeigu turite pasiimti sportinio inventoriaus su savimi, patikrinkite oro linijų bendrovių taisykles ir raskite geriausią išeitį.

Nepamirškite patikrinti pakavimo taisyklių, kad Jūsų inventorius būtų tvarkingai paruoštas registracijai oro uoste. Taip pat svarbu patikrinti skrydžių bendrovės taisyklėse, kad Jūsų inventorius yra klasifikuojamas kaip sportinis inventorius.

Kelioniu draudimas

Draudimas

Pigių skrydžių kompanijos yra truputį įžūlios su papildomais priedais, kai tenka registruotis skrydžiui. Vietoj to, kad leistų Jums patiems pasirinkti kelionės draudimą ar maistą, skrydžio metu, šie pasirinkimai yra automatiškai pažymimi, o Jūs, jeigu norite, galite juos atžymėti. Tiems žmonėms, kurie nėra atidūs, gali tekti sumokėti už tuos papildomus priedus, kurie jie galbūt nenorėjo.

Nors draudimo mokestis nėra didelis, kartais gali būti geriau įsigyti draudimą iš draudimo įmonių. Taip Jūs galėsite gauti geresnį pasiūlymą. Tuomet draudimas galios ilgiau bei turės geresnę kompensacinę vertę.

Maistas, skrydžio metu

Kai kurios pigių skrydžių bendrovės siūlo įsigyti išankstinę vakarienę. Tačiau netgi tada, jei užsisakote sumuštinio ir pakelio traškučių pasiūlymą, oro bendrovės nulupa šiek tiek pinigų.

Pasidarykite mėgstamų sumuštinių prieš kelionę, įsidėkite vaisių, traškučių ar šokolado. Nemokėkite už ne itin skanų lėktuvo maistą.

Internetinė ir/ar oro uosto registracija

Registracija internetu dažniausiai būna pigesnė nei oro uoste, bei gali sutaupyti kelis ar keliolika litų. Nepamirškite atsispausdinti ir turėti su savimi kelionės bilietų, nes turėsite mokėti papildomai už registraciją oro uoste. Kai kurios bendrovės gali imti daugiau nei šimto litų mokestį už naujo bilieto atspausdinimą.

Sėdėjimo vietos pasirinkimas

Galite iš anksto pasirinkti vietą, kurioje norėsite sėdėti, tačiau už tai papildomai sumokėjus. Jeigu nekeliaujate grupėje, ir Jums nerūpi kur sėdėti, atsisakykite šios paslaugos. Jūs šiaip ar taip turėsite savo vietą.

Pirmumas įlipant į lėktuvą

Jeigu norite pasijusti kaip VIP klientas pigių skrydžių oro linijose, galite rinktis pirmumą įsėdant į lėktuvą. Tačiau už tai, mokėsite papildomus keliasdešimt litų.

Kaip matome pigūs skrydžiai manipuliuoja savo „pigiu“ pavadinimu, tačiau jie nėra tokie jau pigūs. Norint gauti tokį pasiūlymą (ar bent jau panašų), kurio tikitės, būkite atidūs ir skaitykite visas papildomas sąlygas ir nuimkite nereikalingas „varneles“. Tik tada galėsite džiaugtis, kad pavyko įsigyti nebrangų kelionės bilietą į svajonių šalį.

Parašykite komentarą