7 žingsniai, kaip pasiruošti keliauti paskutine minute?

Jeigu pavėlavote įsigyti pigesnę kelionę iš anksto, arba tik šiandien nusprendėte kitą savaitgalį, kur nors smagiai papramogauti, Jūs dar turite šansą. Paskutinės minutės pasiūlymų galite rasti kelionių agentūroje „Kelionių panorama”. Na, o kadangi paskutinės minutės kelionės nėra iš tų, kurioms pasiruošti turite kelias savaites ar netgi mėnesius, šios pasiruošimas turi būti bent minimalus, priešingu atveju, galite susidurti su nemažai problemų.

Paskutines minutes kelione

Manote, kad tik susikrausite lagaminus, ir galėsite lėkti pro duris? Tai būtų idealus scenarijus. Tikėtina, kad paskutinė minutė sukels nemažai sumaišties, norint rasti visus daiktus, kurių Jums reikės ir, kuriuos norite pasiimti. Štai keletas patarimų, kuo turėtumėte pasirūpinti.

Įsitikinkite, kad turite visus reikalingus dokumentus

Šiomis dienomis paskutine minute galite įsigyti „viskas įskaičiuota“ kelionę į Turkiją ar Egiptą. Tokiu atveju turite nepamiršti savo paso, vairuotojo pažymėjimo, ir kitų dokumentų, kurių gali reikėti. Nepamirškite savo rezervacijos patvirtinimo kurorto vietoje ir kelionės patvirtinimo bei sutarimo dėl Jūsų sutikimo oro uoste. Taip pat nepamirškite savo banko kortelės.

Pinigai, pinigai, pinigai

Netgi, jeigu kas nors kitas moka už Jūsų kelionę, Jums reikės pinigų suvenyrams. Taip pat reikėtų šiek tiek grynųjų arbatpinigiams, sumokėti už taksi paslaugas, ir kitus nenumatytus dalykus, kad gali nutikti paskutinės minutės kelionėje. Neskaitant šių dalykų, visada yra gera mintis turėti kelis grynuosius kišenėje, jeigu kas nors atsitiktų nenumatyto. Tad skubėkite į banką ir pasiimkite užtektinai savo kelionei.

Būkite tikras, kad Jūsų namai bus saugojami, kol būsite kelionėje

Jei gyvenate su kambarioku, tai manau nėra jokių problemų. Žinoma, jeigu jūs vienas su kitu gerai sutariate. Tačiau, jeigu gyvenate vienas, Jums reikėtų pasiprašyti kieno nors, kad surinktų Jūsų laiškus ir prenumeruojamą spaudą. Kol nebūsite namuose, atšaukite visus tikėtinus siuntinius.

Pasirūpinti turite ir augalais bei gyvūnais, jeigu turite. Jeigu žadate atostogauti savaitę arba ilgiau, būtų idealu, kad kas nors pasirūpintų Jūsų namo veja. Paprašykite giminaičių ar draugų pasirūpinti Jūsų namais, arba galite pasisamdyti kaimyną ar kitą pažįstamą žmogų. Pilnos pašto dėžutės spaudos, nenupjauta veja, ir kiti dalykai rodo, kad Jūsų jau ilgai nėra namuose, o vagiliautojai tik to ir laukia.

Darykite viską, ką reikia, kad pasiruoštumėte drabužius kelionei

Tai gali būti reikalingų drabužių atranka ir pakavimas į lagaminą. Kartais gali tekti išsiskalbti juos. Jeigu turite daug skalbiamų drabužių vienu metu, eikite į savitarnos skalbyklas. Taip bus greičiau, ir viską padarysite vienu kartu.

Stenkitės palikti lagamine pakankamai vietos, kad nereikėtų drabužių grūsti, priešingu atveju jie susiglamžys. Geriausiai pasiimti tik tokius drabužius, kurių nereikės lyginti. Juk nenorite viso laiko leisti viešbutyje lygindami savo marškinius.

Akivaizdu, kad turėtumėte pasiimti drabužius tokioms oro sąlygoms, kokios bus Jūsų lankomoje vietoje. Tad nepatingėkite patikrinti. Jeigu reikia įsidėkite ir šiltesnių drabužių.

Paskutines minute

Pasiimkite visus kitus daiktus, kurių gali prireikti paskutinės minutės kelionėje

Atsižvelgiant į kelionės rūšį ir vietą, praverstų su savimi turėti butelį vandens, apsauginį kremą nuo saulės, ar tam tikrų įrenginių. Jeigu keliaujate automobiliu, būtų naudinga turėti nedidelį šaltkrepšį.

Pasiimkite visus vaistus, kurių gali reikėti. Į šį sąrašą įtraukite vaistus nuo pykinimo ir skrandžio negalavimų. Įsidėkite rankų dezinfekcinio skysčio, drėgnų servėtėlių, ir kitų reikalingų dalykų.

Taip pat praverstų kepurė ir saulės akiniai. Gali prireikti žemėlapio, nepaisant to, kad turite jį savo išmaniajame telefone.

Jeigu keliaujate automobiliu, įsitikinkite, kad jis tvarkingas

Daugelis žmonių visuomet palaiko tvarkingą automobilį bei paruošę jį naudoti bet kuriuo metu. Tačiau, jeigu esate netoli serviso, Jums derėtų jį vis dėl to patikrinti prieš išvykstant paskutine minute. Patikrinkite ratus ir akumuliatorių. Įsitikinkite, kad valytuvai taip pat yra geros būklės. Pripildykite visus automobilio skysčius, jeigu reikia.

Praneškite šeimos nariams, kad išvykstate, ir kada grįšite

Pasakykite, kad išvykstate atostogauti, tuomet bus žmonių, kurie lauks Jūsų ir žinos, kada grįšite. Tai apsaugos Jus nuo pradingimo mėnesiams, kuomet iš tikrųjų kažkas pasiges. Kai kuriais atvejais tai gali būti skirtumas tarp gyvybės ir mirties. Pasakykite jiems savo kelionės maršrutą, adresus, telefono numerius, ir kitą svarbią informaciją, kuri padės namiškiams Jus rasti, jeigu nutiktų kas nors nenumatyto kelionės metu.

Paskutinė minutė yra neblogas būdas gauti pigesnius kelionės bilietus ir gerai pailsėti. Tačiau geresnė mintis būtų pirkti bilietus ir planuoti savo atostogas iš anksto. Taip Jūs tikrai žinosite, kad turėsite puikias atostogas, nereikės niekur skubėti, ieškant reikalingų daiktų, ir galėsite po truputį susiplanuoti savo idealias atostogas. Kitu atveju, paskutinės minutės kelionės yra puikus išsigelbėjimas žmonėms, kurie neturi galimybės planuoti.

Parašykite komentarą