Sumanūs būdai, sumažinantys lėktuvų bilietų kainas

Keliauti norime visi, tačiau baimė, kad atostogoms paaukosime visas savo santaupas, mus dažnai nuo to atbaido. Tačiau lėktuvų bilietai neturi būti tokie brangūs (ir nėra!) kaip anksčiau. Pravartu žinoti vos keletą svarbių dalykų, ir be problemų galėsite įsigyti pigius skrydžius į išsvajotąją šalį.

Daugelis iš mūsų pažįsta bent vieną žmogų, kuris stebuklingais būdais visada gauna puikių pasiūlymų skrydžiams. Gali būti truputį apmaudu girdėti, kaip kiti mėgaujasi nebrangiomis atostogomis, o Jūsų lėktuvų bilietai vis dar kainuoja dvigubai daugiau. Taigi, kaip sumažinti skrydžių kainas?

Kur rasti pigių skrydžių?

Internete yra nemažai svetainių, kuriose siūlomi pigūs lėktuvų bilietai. Panaršykite ir išsirinkite savo geriausią variantą. Ieškokite kelionių agentūrų puslapiuose, ar tiesiogiai pigių skrydžių oro bendrovių internetiniuose puslapiuose. Palyginkite visas siūlomas kainas ir galbūt rasite neblogą variantą.

Lektuvu bilietai

Kada pirkti?

Antras svarstymas yra kada reikia pirkti. Paprastai kalbant, jeigu tai yra skrydis, kokio Jums reikia, pirkite kiek tik įmanoma anksčiau. Nors kai kurios oro linijos gali sumažinti bilietų kainas, jeigu jų lėktuvas bus nepilnai užpildytas. Tai priklauso nuo oro linijų.

Pigūs skrydžiai su savo vežėjais retai sumažina kainas prieš pat išvykimą – atvirkščiai, kainos didėja ir didėja artėjant išvykimo laikui. Tačiau, šios oro linijos turi išpardavimus, nors jie paprastai nėra susieti su išvykimo laiku.

Geriausias būdas pasinaudoti proga yra užsisakyti oro bendrovių naujienlaiškius, taip visuomet žinosite, kada vyksta skrydžių išpardavimai. Taip pat turite atsiminti, kad pigūs skrydžiai paprastai vyksta darbo dienomis (paprastai antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį), nei piko dienomis, kaip penktadienį, šeštadienį, ar sekmadienį.

Iš kitos pusės, reguliarūs skrydžiai linkę pradėti išpardavimus, kai artėja išvykimo diena. Taip jie stengiasi užpildyti visas tuščias lėktuvo vietas. Tad vėlgi, užsiprenumeruokite naujienlaiškius ir vienas iš pirmųjų žinosite apie paskutinės minutės pasiūlymus.

Užsakomieji skrydžiai vyksta tomis kryptimis, kurias užsako kelionių agentūros, ir siekia užpildyti kiekvieną vietą. Šiuo būdu kainos yra gan didelės, tačiau niekada neaišku, kada jos gali pakilti ar sumažėti.

Numatykite oro linijų veiksmus

Yra keletas gudrybių, kuriomis galite pamėginti nuspėti, ar lėktuvų bilietai ketina mažinti kainas. Pabandykite suvesti skirtingus keleivių skaičius internetinėje sistemoje ir pažiūrėti kiek jie turi vietų už siūlomą kainą.

Oro linijos linkę parduoti tik kelis lėktuvų bilietus ta pačia kaina. Taigi, jei keliaujate keturiese, galbūt reikės suvesti po vieną asmenį atskirai į sistemą. Tačiau pabandykite suvesti visus keturis ir patikrinkite, ar kaina yra tokia pati vienam žmogui.

Jeigu kaina skiriasi, tai reiškia, kad yra tik keli pigesni lėktuvų bilietai. Tokiu atveju, verta pirkti bilietus kuo greičiau. Kai kurios oro linijos leidžia suvesti tik iki 4 – 9  vietų vienu metu, tačiau yra tokių, kur galite vesti iki 40 vietų.

Jeigu keliaujate daugumoje, tada kita gudrybė yra ieškoti bilietų atskirai taip pat, kaip ir grupėmis. Galite pastebėti tai, kad trys bilietai pirkti atskirai yra pigesni, nei pirkti trims asmenims vienu metu. Žinoma, tai nevisada yra geras pavyzdys ir gali padidinti riziką, kad lėktuvų bilietai pabrangs, kol darote pirkimą.

Paros laikas, kada perkate bilietus, taip pat gali daryti įtaką bilietų kainoms. Dažniausiai oro linijos išpardavimus pradeda naktį, paprastai tarp vidurnakčio ir 3 valandos ryto.

Geras skrydžio pasiūlymas dažnai reiškia tinkamą laiko apskaičiavimą – laikas, kuomet pirkote bilietus yra viena iš svarbiausių priežasčių. Tačiau, taip pat lėktuvų bilietų kainas įtakoja laikas, kuriuo norite keliauti.

Kuo esate lankstesnis su skrydžio laiku, tuo didesnė galimybė gauti geresnį pasiūlymą. Tačiau, jeigu Jūsų nežavi lipimas iš lovos su aušra, tuomet tikriausiai verta sumokėti truputį daugiau ir pasimėgauti ilgesniu gulėjimu.

Bilietai lektuvu

Papildomos kainos

Kai rasite tinkamus lėktuvų bilietus, patariama būti budriems ir saugotis papildomų kainų. Norint sumokėti už skrydį, gali tekti mokėti mokestį už naudojimąsi kreditine ar debetine kortele. Tačiau, kai kurios oro bendrovės neima šio mokesčio, jeigu klientas naudojasi Visa Electron ar išankstine mokėjimo kortele.

Taip pat įsidėmėkite, kad lėktuvų bilietai gali pabrangti pabaigoje dėl tokių papildomų išlaidų, kaip draudimas, pirmenybinis įlaipinimas į lėktuvą, vietos pasirinkimas. Jeigu Jūs šių papildomų paslaugų nenorite, įsitikinkite, kad juos atžymėjote.

Taip pat nepamirškite, kad registracija skrydžiui nieko nekainuos, jeigu darysite ją internetu. O jeigu pamiršite, registracija oro uoste ir įlaipinimo kortelės spausdinimas Jums gali kainuoti tiek pat ar net daugiau, kaip Jūsų lėktuvų bilietai. Keliavimas tik su rankiniu bagažu, bus ne tik patogiau, bet taip pat sutaupys nemažai pinigėlių.

Keliaukite ne tik taupiai, bet ir sumaniai. Jeigu būsite atidus ir iš anksto viską apgalvosite, lėktuvų bilietai nebus brangūs, o kelionėje nepatirsite didelių rūpesčių. Tereikia neatsipalaiduoti per anksti, juk kelionės planavimas irgi tam tikras darbas.

Parašykite komentarą