Kodėl kelionės į Turkiją išlieka populiariausiųjų sąraše?

Pirmiausia, populiarumą tarp kurortinių šalių Turkijai garantuoja palanki geografinė padėtis. Šalies teritorija driekiasi palei Egėjo, Viduržemio ir Juodosios jūros pakrantes. O dažnas poilsiautojas juk ir domisi kokybiškais kurortais ir viešbučiais būtent jūrų pakrantėse. Seniai tai supratusi Turkijos valdžia ėmė sparčiai kurti ir vystyti šalies turizmo sektorių ir populiarinti poilsines keliones į Turkiją.

Turkija

Spalvinga kultūra ir istorija

Keliones į Turkiją populiarias daro ir turtinga kultūrinė bei istorinė praeitis. Dalis šalies teritorijos išsidėsčiusi Europos žemyne, kita, didžioji dalis – priklauso Azijos žemynui. Todėl natūralu, kad šalyje susikerta dviejų skirtingų žemynų kultūrų keliai, kurie ir masina čia atvykti vis daugiau turistų.

Vyraujantis islamo tikėjimas ir vis labiau besiskverbiančios vakarietiškos tradicijos taip pat kelionėms į Turkiją suteikia egzotikos. Suleimano ir kitos žymios mečetės, kurių Turkijoje išties yra daug, kiekvienam, apsilankiusiam šalyje, leidžia įsitikinti islamo religijos svarba kasdieniam vietinių gyvenimui.

Vietinių dėmesys kitataučiams

Ne tik turkai, dirbantys aptarnavimo srityje, yra paslaugūs ir dėmesingi turistams. Su aptarnavimu nesusiję gyventojai visada maloniai padeda pasiklydusiems ar pasimetusiems svečiams, o ypač moterims. Lietuvėms turkai rodo ypatingą dėmesį, todėl merginų kompanijos dažnai ir renkasi keliones į Turkiją. Žinoma, tas dėmesys kartais būna net labai įkyrus. Tačiau lietuvių vyrų dėmesiu nelepinamos tautietės mielai keliauja ten, kur bent trumpą laiką pasijaučia lyg karalienės.

Turkija – tai ne tik kurortai jūrų pakrantėse

Dažnam turistui kelionės į Turkiją asocijuojasi tik su gulinėjimu paplūdimyje ir viešbučių teikiamomis paslaugomis „viskas įskaičiuota“. Taip, tai populiarios paslaugos, tačiau lankantis šalyje nevertėtų atsisakyti ekskursinių ar pažintinių kelionių, kurių metu ir atsiskleidžia nuostabi Turkijos gamta, kalnuotas reljefas ir žymūs istoriniai objektai bei statiniai.

Žiemos sporto mėgėjai taip pat mielai renkasi keliones į Turkiją, nes čia gausu slidinėjimo kurortų. Tad ir žiemą Turkijoje galima ne tik degintis pajūryje, bet ir aktyviai paslidinėti.

i Turkija

Šalis, puikiai save išlaikanti

Nors vyrauja požiūris, kad Turkija yra varginga šalis, tačiau tai nėra visiška tiesa. Taip, šalyje gyvena daug vargstančių žmonių, tačiau tai tik viena medalio pusė. Kelionės į Turkiją leidžia pamatyti, kaip tvarkomas šalies ūkis. Naudingųjų iškasenų didelėje šalies teritorijoje yra daugiau nei pakankamai, žemės ūkio sektorius užaugina ir pagamina visus maistui reikalingus produktus, tad iš esmės nieko nereikia atsivežti iš svetur.

Išgaunamus išteklius ir maisto produktus Turkija taip pat eksportuoja į kaimynines šalis. Todėl tos šalys iš esmės yra priklausomos nuo Turkijos.

Prekeivių tauta

Prekybos verslas yra vienas populiariausių Turkijoje. Juo užsiima šeimos iš kartos į kartą. Todėl dėmesys pirkėjui ir derybos dėl kainos yra ne tik perduodamas, bet ir iš dalies paveldimas dalykas.

Kada gi daugiau, jei ne kelionės į Turkiją metu sau arba lauktuvėms galima įsigyti kaljaną, spalvingą turkišką kilimą, įspūdingų papuošalų ar nuostabių aromatų prieskonių. Derybas dėl kainos vietiniai prekeiviai mėgsta, todėl dažnai pradinė kaina būna labai aukšta. Tad auksinė taisyklė ir patarimas lankantis Turkijoje ir perkant ką nors – būtinai derėkitės!

Todėl jei norite tingaus poilsio smėlėtame paplūdimyje, aktyvių žiemos sporto pramogų, norite įsigyti įdomių daiktų ar pasilepinti išskirtinių dėmesiu – kelionė į Turkiją kaip tik Jums!

Parašykite komentarą