Kuo anglų kalbos kursai svarbūs laisvai samdomam specialistui?

Kolibrio metodo anglų kalbos kursai

Kolibrio metodo anglų kalbos kursaiSakoma, darbas žmogų puošia. Nesvarbu, ar nuo 8 iki 5 vykdomos užduotys biure, ar užsiimama tam tikra veikla savarankiškai, bet kuriuo atveju dedamos pastangos, stengiamasi gauti gerą rezultatą, o tai atsiliepia ir piniginės papildymu. Vis dėlto antrasis variantas – laisvai samdomo specialisto duona – kartais pažeria daugiau iššūkių.

Vadinamasis freelancinimas – ne tik mokesčių mokėjimas reikiamu metu, bet ir bendravimas su klientais. Ir jeigu sulaukus žinutės iš užsienio nežinoma, ką atsakyti, tenka mesti darbus į šalį ir ieškoti informacijos apie laiškų rašymą anglų kalba. Arba peržiūrėti savo kontaktų sąrašą tikintis surasti ką nors, kas gerai moka anglų kalbą. Tuo metu pasigailima, kad patrauklūs anglų kalbos kursai, galėję suteikti žinių ir įgūdžių, buvo praleisti. Juk mokant anglų kalbą būtų visai nesunku sukurpti laišką potencialiam klientui. O štai kitokiu atveju vykdomas užduotis tenka atidėti į šalį ir imti rinkti informaciją, kaipgi tą laišką parašius. Esamiems klientams nepaaiškinsi, kad darbai sustojo dėl vieno elektroninio laiško, tačiau klausimą išspręsti vis tiek reikia.

Anglų kalbos kursai laisvai samdomam specialistui itin praverstų. Kaip matoma, be šios kalbos mokėjimo didėja laiko sąnaudos ir nežinoma, ar pavyks išlaikyti potencialų klientą. O atsižvelgiant į tai, kad pastarasis rašo iš užsienio, tikėtina kiek apvalesnė nei lietuviška pinigų suma. Mokant anglų kalbą, veiksmų seka būtų lygiai ta pati kaip ir bendraujant gimtąja kalba.

Laisvai samdomi darbuotojai išskirti ne veltui. Darbo sritis, pobūdis gali būti identiškas tiek įmonėje, tiek namuose. Vis dėlto pirmuoju atveju yra kolektyvas, kurio nariai atsakingi už tam tikras sritis. Sau priimtinomis sąlygomis dirbantis asmuo turi pats pasirūpinti įvairiais reikalais. Kiekvienas klientas išlaikomas bendraujant asmeniškai. Nėra asistento ar komunikaciniais veiksmais užsiimančio žmogaus, kurio pareigos apimtų klientų ieškojimą ir tarimąsi su jais. Kartais tenka pertraukti vykdomas užduotis ir atsakyti į vartotoją kamuojančius klausimus. Žodine ar raštiška forma vyksta dialogas, kurio pabaigoje išaiškėja, ar bus užsakomos paslaugos. Jei kas nors sutariama, dialogas vėl tęsiamas, tačiau jau kita forma – ne domėjimosi, o bendradarbiavimo.

Įvairios užsienio įmonės besiplėsdamos atranda ir Lietuvą. Verslas rutuliojasi, o kitataučiai lietuvių kalbos nemoka arba dar tik mokosi. Na, ir tuomet išaiškėja, kodėl tiek dėmesio sulaukia Kolibrio metodo anglų kalbos kursai. Nesvarbu, ar laisvai samdomam specialistui rašo anglas, ar švedas, ar baltarusis, didžiausia tikimybė, kad jo mintys bus išreikštos anglų kalba. Jos populiarumas didžiulis, taip pat ji suprantama kaip standartas. Ir jei yra spragų, tenka gerai pasukti galvą, kadangi prastai suregztu laišku gero įspūdžio nepadarysi.

Potencialus paslaugų užsakovas gali numanyti, kad tam tikros srities profesionalas nebūtinai puikiai moka anglų kalbą. Todėl užsienietis tikriausiai neskambins lietuviui, teiraudamasis, kiek kainuotų internetinės svetainės sukūrimas. Kita vertus, narpliojant šią temą įmanoma ir papolemizuoti, kadangi žmonių būna visokių. Na, bet labiausiai tikėtina, kad bent iš pradžių laisvai samdomą specialistą pasiektų elektroninis laiškas. Ir jei vėliau klientas nuspręstų susėsti prie kavos puodelio, o paslaugos teikėjas anglų kalbos kursus iki šiol ignoravo, tuomet gali tekti pasisamdyti vertėją arba pasikviesti puikiai anglų kalbą mokantį pažįstamą asmenį.

Laisvai samdomo specialisto kasdienybė įdomi, tačiau be rimto galvos sukimo neišsiverčiama. Darbas produktyviausiai vyksta sukaupus tam tikrų žinių ir įgūdžių bagažą. Anglų kalbos kursai yra puiki terpė savarankiškai dirbančių asmenų tobulėjimui. Na, o tas tobulėjimas atsiliepia praktine nauda.

Parašykite komentarą