Žaislai – ne tik Kalėdų rūpestis

Zaislai

 

Zaislai

Neretai žaislai susiejami su Kalėdomis. Juk įprasta, kad vaikai gauna dovanų. Prieš žiemos šventę pasirodo įvairių akcijų, žaislų lentynos parduotuvėse sulaukia dėmesio. Nesvetima ir Kalėdų karštinės sąvoka.

Kad gruodžio mėnesį skubama į parduotuves, jau įprasta. Tačiau žaislai – ne tik Kalėdų rūpestis. Jie tarsi iliustruoja vaiko raidą. Juk penkiamečio pomėgiai skiriasi nuo penkiolikmečio. O kalbant apie metų laikus, bet kurie rūpestingi tėvai nusistebėtų, jei kas pasiūlytų žaislų parduotuvėse lankytis tik prieš Kalėdas. Savo mažuosius nauju pliušiniu žaislu ar kitu daiktu svarbu pradžiuginti ne tik per šventes. Tai įrodo pačių žaislų naudojimo galimybės. Pavyzdžiui, futbolo kamuolys nepravers žiemą.

Straipsnio pavadinime pastebėję žodį „rūpestis“ galite klausti, ar daiktų pirkimas vaikams iš tiesų yra rūpestis, ar šis žodis kiek „pariebintas“. Jeigu atrodo, kad užsukę į parduotuvę pagriebsite vieną ar kitą daiktą nepaskirdami nei minutės atidesniam pasirinkimui, tuomet žaislų įsigijimas jokiu būdu neprimena sudėtingo procesu. Bet ar staigus pirkimas turi nors vieną pliusą? Kadangi kalbama apie vaikus, apie jų sveikatą, verčiau pasidomėti tuo, ką perkate. Vadinasi, tai yra rūpinimasis. Bet tikriausiai malonus, nes smagu, kai atžala apsidžiaugia gavęs naują mašinėlę.

Kad žaislai netaptų rūpesčiu iš blogosios pusės, svarbu nepirkti bet ko ir iš bet kur. Smulkios detalės ir panašios ypatybės turi būti atitinkamai įvertintos, kad vėliau nekiltų pavojaus vaiko sveikatai. Šiuo požiūriu atrodo aktuali ir kaina. Galbūt skaičiai pasirinkimo vertingumą nusako ne šimtu procentų tiksliai, tačiau atlieka tikrai nemažą vaidmenį. Kartais pernelyg kukli kaina gali sukelti atmetimo reakciją. Ne dėl to, kad būtume visko pertekę, o dėl to, kad kiltų įtarimų, jog galbūt kas nors ne taip.

Rinkoje gausu pačių įvairiausių žaislų. Jie orientuoti į skirtingo amžiaus vaikus. Vieni daiktai patinka berniukams, kiti domina mergaites. Žaislai skiriasi dydžiu, kaina. Pirkimas – ne tik kalėdinis uždavinys. Ir nepriklausomai nuo laiko, kada apsilankoma parduotuvėje, bet kuriuo atveju svarbu atidžiai įvertinti dėmesį atkreipusią prekę.

Kaip dar galima nudžiuginti savo artimą skaitykite čia: https://sakaliukai.lt/2016/02/27/3d-patalyne-malonios-permainos-ir-nuostabus-miegas/

 

Parašykite komentarą