Kreditai jaunos šeimos gyvenime

kreditas
kreditas

Nors mes neplanuojame dažniausiai tokių dalykų, kad mums kažkuriuo metu bus būtinai reikalingas kreditas, bet jie nutinka tarsi savaime, ir mums vis prireikia dėl netikėtų naujienų pasiskolinti. Vienai šeimai kreditas nemokamai gali būti suteiktas dėl to, kad atsirado šeimos pagausėjimas, kitai – nes staiga atsirado labai geras pasiūlymas persikraustyti į kitą butą, trečiai – nes visa šeima nori išvykti atostogauti, o įmonė vėluoja sumokėti atlyginimą. Taigi, kreditas gali pasitarnauti įvairiose situacijose. Kalbiname kelias šeimas, kurios dalijasi savo patirtimi apie tai, kodėl joms buvo reikalinga tokia paskola.

Netikėtas šeimos pagausėjimas

Ši šeima yra jauna, tačiau tikrai mokanti gyventi. Moteris dirba fabrike ir dėl to turės garantuotas dekretinių atostogų pajamas. Vyras taip pat yra labai darbštus, dirba geroje statybų įmonėje. Kartu pora jau daugiau kaip metus, o ši džiugi žinia apie šeimos pagausėjimą pradžiugino abu. Tik šiek tiek nerimo sukėlė finansiniai reikalai, tačiau, kaip sakė šeimos vyras, kreditas irgi gali būti geras sprendimas, jeigu žinai, kaip jo reikia imtis. „Kai galvoji apie vaikus, visada prisikuri iliuzijų, kada jų būtų geriausia turėti. Kad pirma reikia mokslus baigti, paskui gerą darbą susirasti, namą pasistatyti, mašiną nusipirkti, būti jau ir išsilaksčius, ir po pasaulį pakeliavus, ir ko tik nepadarius. Tačiau realybėje aišku viskas būna truputį kitai. Jeigu taip lauktum, tai to neva tinkamo meto taip gal niekada ir neateitų. Tačiau gyvenimas kartais pats viską pastato į vietas, ir tu jau tada nieko nepadarysi. Mums taip nutiko, kad jaunais tėvais tapome tada, kai to neplanavome. Pinigų sukaupę aišku irgi neturėjome, nors abu buvome tvarkingai dirbantys asmenys. Tačiau vis tiek reikėjo pinigų pirmiesiems daiktams, drabužėliams, maistui, medicininei priežiūrai. Todėl kreditas ir buvo kaip išeitis, kol nerasime kitų pajamų šaltinių“, – sako šeimos tėvas.

Persikraustė į kitą butą

Dar viena jauna šeima sako, kad kentė tikrai blogas sąlygas, kol nepersikraustė į kitą butą. „Šiaip niekada nebūtume pagalvoję, kad mums bus reikalingas kreditas nemokamai, kai norėsime persikraustyti. Tačiau jūs žinote, kaip dirba tie neilnojamojo turto agentai, bent jau jie taip save vadina. Jie prisisiurbia prie normalaus žmogaus skelbimo, tiesiog prie jo prisisega, ir tu nebegali apžiūrėti buto ir aptarti reikalų iškart tiesiogiai be šeimininko. Jie pasiima didžiausius pinigus už tai, kad visiškai nieko nedirba. Mums taip buvo, kad paklojome didelę sumą už depozitus ir netikrus agentūros mokesčius ir atsikraustėme į vieną butą Vilniuje. Tada paaiškėjo, kad ten neįmanoma gyventi, ypač su vaikais, nes iš visų pusių kaimynai geria, mušasi, ir kelia grėsmę mūsų saugumui. Norėjome kuo greičiau iš ten išsikelti, prarasdami viską, ką tik ką sumokėjome. Tada kreditas internetu buvo vienintelė galimybė ir vėl turėti tą startinę įmoką, keliantis į kitą butą. Šiaip dėl tokios situacijos kaltinu būtent NT agentus, kurie tik pasiima pinigus be jokios priežasties, ir patys neatlieka jokio darbo. Jie neužtikrina, kad butas būtų geras, kad kaimynai būtų geri. Jų tikslas yra tik pasipelnyti. Tačiau nieko tokio, mes išgyvensime. Mums kreditas nuo 18 metu suteikiamas, tiems agentams gal net ne, nes netikiu, kad jie daug tų užsakymų per metus padaro, gal net neturi legalaus pažymėjimo verstis tokia veikla, kokia verčiasi“, – sako dar vienos jaunos šeimos tėvas.

Vienas komentaras apie “Kreditai jaunos šeimos gyvenime”

Parašykite komentarą