Ką žinoti norintiems greitos paskolos?

greiti kreditai

greiti kreditaiPalūkanų normos, sumos dydis, bendrovės patikimumas, paskolos teikimo trukmė – vos keli dalykai, kuriuos būtina apgalvoti prieš skolinimąsi. Tam, kad greiti kreditai būtų maksimaliai naudingi, verta tiksliai išsiaiškinti savo poreikius, paskolų skirtumus ir galimybes. Tik tuomet galima imtis finansinės paslaugos užsakymo.

Kuo greita pagalba skiriasi nuo kitokios?

Visos Lietuvoje teikiamos paskolos gali būti grupuojamos į kelias kategorijas. Skirstymui dažniausiai panaudojami pinigų pervedimo ir grąžinimo trukmės, tikslo, papildomų sąlygų sudėtingumo kriterijai. Pavyzdžiui, pagal sumos suteikimo terminą gali būti išskirti greiti kreditai internetu ir ilgalaikės paskolos. Greitosios finansinės paslaugos, kaip ir sufleruoja pavadinimas, skirtos tiems, kam pinigų reikia nedelsiant. Paraiška kreditui įvertinama netgi šventinėmis dienomis, o pinigų pervedimas trunka dar kelias minutes.

Ilgalaikės paskolos nuo greitųjų pirmiausia skiriasi ilgesniais grąžinimo terminais. Be to, tokia paslauga suteikia galimybę pasinaudoti gerokai didesne pinigų suma. Kaip ir greitųjų kreditų atveju, kuo ilgesnis grąžinimo terminas pasirenkamas, tuo didesnės mokamos palūkanos. Žinoma, kai reikalingi didesni greiti kreditai akcija gali padėti išvengti didelių papildomų mokesčių. Svarbi ir tai, kad tokios paskolos taip pat gali būti suteikiamos sparčiai, tačiau tai – ne privalomybė.

Pagal tikslą galima kreditus skirstyti į daugybę grupių. Priklausomai nuo sumos dydžio, pinigai gali būti naudojami būsto ir transporto priemonės reikmėms, verslo įkūrimui ar gerinimui, studijų išlaidoms. Paprastai greiti kreditai siekia iki 3000 eurų, todėl planuojant stambesnes išlaidas reikėtų apgalvoti kitus variantus.

Paskolos gali būti suteikiamos su užstatu arba be jo. Jei skolinama suma nedidelė, o klientas pasižymi nepriekaištinga skolinimosi istorija, užstato gali ir nereikėti. Kitais atvejais reikia įkeisti būstą, automobilį ar kitą aukštos vertės nuosavybę – pavyzdžiui, paveikslus, juvelyrinius dirbinius. Paprastai greiti kreditai internetu suteikiami be jokio užstato.

Reikalavimai paprasti, tačiau būtini

Greiti kreditai pigiau, ko gero, yra kiekvieno besiskolinančiojo siekiamybė. Tačiau į tokį tikslą veda ilgas kelias. Jame – tam tikri formalūs išbandymai, įrodantys, kad į paskolų bendrovę kreipėsi patikimas, brandus asmuo. Vienas esminių išbandymų yra įstatymais grįsti reikalavimai amžiui, finansinei būklei. Pavyzdžiui, finansines paslaugas galima teikti tik vyresniems nei 18 metų amžiaus žmonėms. Verta žinoti, kad kai kurios bendrovės šią kartelę iškelia dar aukščiau – iki 20 metų.

Tam, kad asmuo galėtų pasinaudoti paskola, reikalingi asmens duomenys. Įmonė gali pageidauti ne tik vardo, pavardės, gyvenamosios vietos adreso ir asmens kodo. Neretai registracija papildoma duomenimis apie darbovietę, oficialias mėnesines pajamas. Žinoma, greiti kreditai suteikiami turintiems banko sąskaitą ir besinaudojantiems mobiliuoju telefonu.

Jei imamam stambesnė paskola, bendrovė gali domėtis šeimos narių skaičiumi, kitais finansiniais įsipareigojimais. Visais atvejais tikrinama skolinimosi istorija – kiek kartų ir iš kur buvo skolintasi, ar pinigai buvo grąžinti laiku. Net jei aktualūs yra greiti kreditai akcija niekuomet netaikoma tiems, kas priklauso rizikingų klientų kategorijai.

Dėl šios priežasties prieš renkantis paskolos tipą vertėtų įsitikinti pačių galimybėmis susimokėti visą sumą. Greiti kreditai internetu gali būti suteikiami ir nedirbantiems studentams. Tačiau tai nereiškia, kad ilgai besitęsiantis finansinis stabilumas yra gera sąlyga skolintis. Paskolomis verčiau spręsti laikinus nesklandumus, pasirūpinti vienkartiniais pirkiniais.

Pagrįsta kliūtis skolinimuisi gali būti ir šeimos narių priklausomybės. Juk psichotropinių medžiagų, alkoholio vartojimas sukelia problemų ne tik aukai. Tam, kad būtų išvengta rizikos, verta apgalvoti įvairias grėsmes. Tokie metodai padeda priimti atsakingą sprendimą ir tinkamai pasiruošti įsipareigojimams. O kuo rimčiau pasirengiama, tuo daugiau naudos ir laisvės suteikia greiti kreditai.

Parašykite komentarą