Svarbiausi buto pirkimo etapai ir investicinis požiūris

naujos statybos butai

Nekilnojamojo turto įsigijimas daugeliui pirkėjų virsta tikru galvos skausmu. Praktika rodo, kad lietuviai butą perka vos vieną ar du kartus per gyvenimą, todėl šis sprendimas turi būti priimtas apgalvojant ir racionaliai įvertinant visas galimybes. Ekspertai primena, kad perkant nekilnojamąjį turtą labai svarbu įvertinti jo kokybinę charakteristiką. Nepamirškite, kad tiek senos, tiek naujos statybos butai tarpusavyje skiriasi įvairiais aspektais, kurie lemia ne tik pirkinio kainą, bet ir gyvenimo kokybę.

Ieškodami naujų namų, turime įvertinti daugybę rodiklių, tačiau finansų srities ekspertai teigia, kad bene didžiausią dėmesį turėtumėte skirti būsto išliekamajai vertei. Kitaip sakant, turite nepamiršti, kad pirkdami būstą ne tik išsirenkate savo gyvenamąją vietą, bet ir investuojate, pvz., jei ateityje nebeturėtumėte galimybės išlaikyti buto arba norėtumėte jį pakeisti nauju, didžiausią finansinę naudą gausite iš būsto, esančio arčiausiai miesto centro.

Kad savo sprendimu džiaugtumėtės ne vienerius metus, o naujas butas atitiktų jūsų finansines galimybes, galutinį sprendimą turėtumėte priimti vadovaudamiesi ne tik emocijomis, bet ir racionaliai įvertinę savo galimybes, t. y. pagalvokite apie savo poreikius ir realias galimybes ateityje, nepamirškite, kad net ir tuo atveju, jei šiuo metu turite gerai apmokamą darbą, situacijai pasikeitus, naujo buto galite neišlaikyti arba neturėti pajamų, skirtų paskolos mokėjimui. Taip pat siūlome susipažinti su nekilnojamojo turto rinka ir įvertinti tiek senos, tiek naujos statybos daugiabučių privalumus bei trūkumus (statybos metus, vietą, susisiekimą su miestu, ekonomiškumą ir t. t.). Jei minėtoji sritis jums kelia itin daug klausimų, turėtumėte pasitarti su atitinkamos kvalifikacijos specialistais, kurie padės priimti optimaliausią sprendimą.

Nekilnojamojo turto ekspertai teigia, kad būsto pirkimas paremtas trimis esminiais etapais – pasirengimu, būsto paieška ir dokumentų sutvarkymu. Pirmasis žingsnis – tai pasirengimas nekilnojamojo turto įsigijimui. Šiame etape turite racionaliai įvertinti savo finansines galimybes ir pagalvoti, kokio dydžio paskolą galite imti (jei paskola jums reikalinga). Taip pat turite nuspręsti, koks butas atitiks jūsų išsikeltus lūkesčius. Nepamirškite pagalvoti apie ateities poreikius, pvz., galbūt galvojate apie šeimos pagausėjimą, todėl jums bus reikalingas erdvesnis būstas.

Antrasis žingsnis – buto paieška. Džiugu tai, kad šiandien nekilnojamojo turto pasirinkimo galimybės – itin plačios, ypač tuo atveju, jei jus domina nauji butai didmiestyje. Kad minėtoji užduotis jūsų nevargintų, o svajonių namus atrastumėte kur kas greičiau, siūlome bendradarbiauti su brokeriais, kurie padės išsirinkti jūsų išsikeltus kriterijus atitinkantį būstą. Be to, minėtieji specialistai padės sutvarkyti ir visus reikalingus dokumentus, sudaryti teisiškai pagrįstą pirkimo-pardavimo sandorį.

Parašykite komentarą