Šildymas poliuretano putomis – vienas efektyviausių

siltinimas putomis
siltinimas putomis

Įsigijote ne naujos statybos namą? Sveikiname, jums reikės padaryti nemažai darbų. Vienas iš pagrindinių – apšiltinimas. Kaip jį atliksite – spręsti jums. Dažniausiai šiltinimą žmonės daro 3 būdais:

  1. Daro patys, su giminių ar draugų pagalba.
  2. Samdo apdailininkus, kurie yra visų galų meistrai ir padaro ne tik gipso kartono konstrukcijas, bet ir apšildo išorines sienas, stogą, bei vidines sienas.
  3. Samdo apšiltinimo profesionalus su profesionalia technika ir medžiagomis.

Kuris iš būdų jums priimtiniausias? Greičiausiai pirmas. Tik jis labai neefektyvus, nes dažniausiai mokomasi iš savų klaidų…

Trečias būdas yra efektyviausias, nes profesionalai darbą padaro greitai ir tvarkingai – jiems už tai mokami pinigai, todėl krapštyti galvos nėra laiko. Šildymas putomis – viena efektyviausių priemonių, todėl būtent ši technologija yra pasirenkama. Kodėl ji tokia efektyvi? Šilumos varža yra labai gera, o putų sluoksnis – pakankamai plonas. Štai pagrindinis atsakymas. Ne kartą tie, kurie dirba su akmens vata, yra sutikę, kad tai per daug erdvės atimantis būdas. Pavyzdžiui, tinkamai apšildyti stogą reikia net 30 cm vatos, tuo tarpu poliuretano sluoksnis – 10-15 cm. Jei įrenginėjama palėpė, tie 15 sutaupytų centimetrų keičia labai daug. Šildymas putomis yra efektyvus ir dėl kitų priežasčių. Viena jų – sandarumas. Tiek vata, tiek polistirolo lakštai nesudedami idealiai tarp gegnių ir profilių – pasitaiko ir gana didelių tarpų. Tai gali tapti nesandarumo priežastimi, ten kaupiasi drėgmė ir kyla kitos bėdos. Poliuretano putos tolygiai pasiskirsto pagal esamą karkasą ir kuo puikiausiai apšildo visus kampus. Nebereikia valandas dailinti ir pjaustyti akmens vatos ar polistirolo lakštus, kad liktų kuo mažiau ertmių.

Šildymas putomis kainuoja kiek daugiau, nei vata ar putų polistirolo lakštai, tačiau paskaičiuokite savo sugaištamo laiko kainą ir pamatysite, kad tai visiškai neapsimoka. Geriau sumokėti profesionalams, nei „kreivai-šleivai“ pasidaryti patiems. Ypač, kai nuo 2016 metų priimti įstatymai, numatantys, kad naujos statybos namai turi būti tik A klasės.

Putomis šildomi ne tik individualūs namai, bet ir ūkiniai pastatai, metaliniai angarai. Juos šiltinant nereiktų pamiršti ir apie kitus paruošiamuosius darbus Štai smėliavimas turi būti atliktas iki pradedant purkšti putas, nes metalo konstrukcijas reikia paruošti tinkamai – kitaip putos gali prilipti ne itin sandariai. Smėliavimas atliekamas tik profesionalų, tad reiktų pasiieškoti ir jų. Kartais ir šiltinimas, ir metalo paruošimas atliekami pažįstamų meistrų, todėl jie gali suderinti savo darbus.

Parašykite komentarą