Verslo valdymas atiduodamas į programinės įrangos „rankas“

verslo valdymas

verslo valdymas„Šiuolaikinio verslo valdymas atiduodamas programoms, o ne žmonėms! Tai skandalas!” – trimituoja senojo sukirpimo vadovai. Skandalas yra tas, kad ne visi verslai naudoja efektyvesnes verslo valdymo priemones ir pasitiki užrašais darbo knygoje ir paprastu Exceliu.

Verslo valdymas jau kuri laikas smarkiai tobulėja. Kas gi atsitiko per pastaruosius 10 metų?

„Debesies“ technologijos

Didžiausias pasiekimas – „debesies“ technologijos. Tai reiškia, kad visi verslo duomenys atsiduria iš karto internetinėse talpyklose, kur juos galima analizuoti ir saugoti ateičiai. Verslo valdymo sistemų duomenis iš karto mato tiek buhalteris, tiek vadovas, tiek vadybininkas, tiek už tam tikrus procesus atsakingi darbuotojai. Ir visai nesvarbu, kad visi jie yra ne vienoje patalpoje – net ne toje pačioje šalyje. „Debesies“ technologijos dabar turi savo iššūkių, kurių vienas iš svarbiausių yra saugumas.

Kasos aparatą pakeitė kompiuteris

Kasos aparatas yra reikalingas užfiksuoti pirkimo faktą, kad vėliau būtų galima atsispausdinti dienos „Z“ ataskaitą ir įklijuoti į kasos knygą. Jei jau viskas tampa kompiuterizuota, paprastas planšetinis arba nešiojamas kompiuteris taip pat gali fiksuoti pirkimo faktą ir duomenis iš karto perduoti į specialią programą, kurią realiu laiku mato buhalteris, kuris atsakingas už įmonės finansus. Kasos aparatas vis dar lieka turguje dėl konservatyvių įstatymų, nors po truputį jie liberalėja ir šis aparatas gali išnykti kaip video kasečių grotuvas ar faksas.

Verslo procesų valdymas – kaip ant delno

Kaip prieš 10 metų sprendė gamybos problemas? Samdė daugiau darbuotojų ir dirbo 3 pamainomis. Taip nutikdavo dėl to, kad kažkas nesugebėjo tinkamai suplanuoti viso gamybos proceso. Dabar tai atlieka programos, kurios aiškiai parodo, kur ir kas užtrunka ilgiausiai, kur reikia pasitempti, kad užsakymas būtų atliktas laiku. Verslo valdymo programos analizuoja duomenis ir greitai gali duoti aiškų atsakymą į klausimą „kodėl dirbame neefektyviai?“ Deja, prieš 10 metų tai buvo įmanoma tik patiems talentingiausiems ir balsingiausiems pamainos viršininkams, kurie nevengdavo ant darbuotojų ir balsą pakelti…

Patirtis ir atmintis

Verslo valdymas tampa kur kas efektyvesnis, kai įvertinama ilgametė patirti. Kaip ją įvertinti naujiems darbuotojams? Kartais jie dar nebuvo gimę, kai ta patirtis buvo pradėta kaupti? Verslo valdymo sistemos saugo duomenis visą laiką, todėl galima sužadinti atmintį ir pasižiūrėti, kaip tam tikri sprendimai buvo priimti prieš 5 metus. Norint atgaivinti senesnę atmintį tikriausiai teks pasikelti šūsnis senų dokumentų, sąskaitų, sutarčių ir raštų.

Išvada viena – dabar verslo valdymo sistemos užtikrina dar efektyvesnį verslo valdymą, nei prieš dešimtmetį. Beje, prieš 10 metų buvo vis dar leidžiamos storos knygos geltonais puslapiais, kad žmonės galėtų rasti tam tikrų paslaugų tiekėjus ir jiems paskambinti.

 

Parašykite komentarą