Planuojant šeimos pirkinius…

Vienos šeimos mažesnės, kitos didesnės. Panašiai galima kalbėti ir apie pajamas. Akivaizdu, kad tai turi įtakos planuojant pirkinius. Kai kurie pirkiniai nebūtini, o kiti be jokių kompromisų reikalingi. Tarp pastarųjų (be kompromisų reikalingų) galima paminėti vaikiškus drabužius. Jei auginate sūnų, visuomet aktualu, kur parduodami kokybiški drabužiai berniukams. Jei auginate dukrą, tas pats pasakytina apie aprangą mergaitėms.

Vieni žmonės perka daiktus spontaniškiau, kiti galvoja ilgiau. Pasitaiko ir taip, kad tam tikrai sričiai skiriama daugiau dėmesio, o į kitą sritį labai įsigilinama ir konkrečiu atveju nepripažįstama spontaniškumo. Drabužiai berniukams paprastai nepakliūva į spontaniškų pirkinių temą. Kodėl? Todėl, kad neapgalvotas pirkinys gali tapti pinigų išmetimu į balą. O išmesti pinigus į balą – ne pats patraukliausias variantas…

Planuojant šeimos pirkinius ir svarstant, kokių rūbų reikia, atsižvelgiama, kad vaikai auga. Berniukiškų drabužių pasirinkimas dėl to sudėtingėja. Nenupirksi nei ko nors, kas būtų „ant ribos“, nei ko nors, kas būtų pernelyg ilga ir platu. Todėl tenka gerokai pasukti galvą. Bet sprendimą rasti pavyksta, tuo labiau internete. Internete? Taip! Elektroninėse parduotuvėse drabužiai berniukams gali būti palyginti nebrangūs, o ir rinktis yra iš ko. Pasiūla netgi stebinanti. Skamba kaip pagyros, bet juk galima ir pagirti…

Drabužiai berniukams ir mergaitėms – kiekvieniems tėvams rūpimas klausimas. Planuojant šeimos pirkinius reikia gerai paskirstyti biudžetą, kad niekas neliktų nuskriaustas. Norisi ir skanesnio kąsnio, ir remonto namie, ir aprangos ne pačios prasčiausios. O ir atostogoms pinigėlių būtų gerai skirti… Skaičiuojama, mąstoma. Tačiau nesiveliama į didelius ir nieko gero nežadančius kompromisus. Pavyzdžiui, jeigu vaikiški drabužiai perkami vien dėl mažos kainos ir vėliau labai nusiviliama kokybe, tai suvokiama, jog maža kaina ir žema kokybė – dėmesio nevertas kompromisas.

Neabejotinai priimtiniausia, kai kainos nedidelės, o kokybė aukšta. Perkant vaikiškus rūbelius visada tikimasi, kad pardavėjai pasiūlys kokią akciją. Tačiau verta žinoti, jog perkant internetu įmanoma sutaupyti ir be akcijų. Svarbiausia atsirinkti, iš kur pirkti, o iš kur nereikėtų. Turime galvoje patikimumo kriterijų ir drabužių kokybę. Mūsų išbandyta ir rekomenduotina arduotuvė https://www.pasaulisdelne.lt .

Nors drabužiai – dar ne viskas, kam skiriama lėšų, vis dėlto skiriama nemažai. Todėl svarstoma, kaipgi sutaupyti. O atsakymas paprastas – planuoti pirkinius. Ar realybėje tai irgi paprasta? Na, kadangi naudojamės internetu, galima laikas nuo laiko pasižvalgyti po elektronines parduotuves. Tokiu būdu drabužiai įgauna finansiškai palankesnio pirkinio statusą. Kad ir kaip įmantriai skambėtų, viskas gerokai lengviau. Rasti gerą rūbą ne taip ir lengva, bet ne taip ir sudėtinga…

Klausimai ir atsakymai dėliojant finansinius reikalus – neišvengiamas scenarijus. Bet ne tokie ir įkyrūs tie klausimai, juk kalba sukasi apie šeimos gerovę.

Vienas komentaras apie “Planuojant šeimos pirkinius…”

  1. Kartais tenka apsipirkti ir spontaniškai, ypač drabužėlių vaikams pamačius kokį tikrai neblogą išpardavimą interneto platybėse. Didesnius pirkinius žinoma deriname iš anksto, tariamės. Dabar mūsų susidomėjimo objektas reguliuojami stalai, nes vaikučiai greitai auga, o standartinio dydžio rašomasis stalas pirmokėliui tikrai gerokai per didelis. Ar tai pasiteisinę produktai?

Parašykite komentarą