Siūlomos papildomos laidojimo paslaugos Vilniuje – kokios jos?

Anksčiau ar vėliau visiems žmonėms tenka išgyventi artimojo netektį ir reikia suorganizuoti velionio palydėjimą į amžinybę. Laidojimo paslaugos Vilniuje yra įvairios. Įmonės, kurios teikia jas, dažniausiai gali pasiūlyti ir papildomą šių paslaugų paketą. O kremavimo paslaugos Vilniuje rečiau teikiamos. Šiame straipsnyje įvardinsime papildomas laidojimo paslaugas sostinėje. Taip pat pristatysime Jums kremavimo paslaugų paketą šiame mieste. Atskleisime koks leidimas yra reikalingas, norint perlaidoti mirusio artimojo palaikus. Pasakysime  kas išduoda bei  kada ir kaip galima gauti šį dokumentą. Dar papasakosime kokiais atvejais leidimas perlaidoti nėra išduodamas.

Dažniausiai siūlomos įmonių papildomos laidojimo paslaugos Vilniuje – kokios jos?

  • Ritualinės paslaugos;
  • Perlaidojimo paslaugos;
  • Projektoriaus nuoma šarvojimo salėse;
  • Šarvojimo salių dekoravimo paslaugos bei išskirtinės muzikos pasirinkimas;
  • Karsto nešimo ir duobės kasimo paslaugos kapinėse.

Kremavimo paslaugos Vilniuje – kas įeina į šių paslaugų paketą ir kokia jo pradinė kaina?

Pagal mirusio artimojo  pageidavimą, velionis gali būti šarvojamas prieš kremavimą pasirinktoje vietoje. Taip pat galimas urnos su palaikais šarvojimas.

Kremavimo paslaugos paketo kaina prasideda tik nuo 450€.

Į tokią paketo kainą yra įskaičiuota:

  • Presuoto kartono karstas (iki 100 kg svoriui);
  • Mirusiojo palaikų transportavimas;
  • Kremavimo paslauga;
  • Standartinė urna (metalinė, skysčiams ir šviesai nepralaidi);
  • Dokumentų parengimas ir pažymos apie palaikų kremavimą išdavimas;
  • Urnos su pelenais pristatymas į šarvojimo salę nurodytoje vietoje.

Koks leidimas yra reikalingas, norint perlaidoti mirusio artimojo palaikus? 

Norint žmogaus palaikus ekshumuoti (perlaidoti) nesibaigus kapo ramybės laikotarpiui (nepraėjus 25 metams), reikalingas Nacionalinio sveikatos centro leidimas arba prokuroro nurodymas.

Mirusiojo artimasis, norintis gauti leidimą, anksčiau minėtam sveikatos centrui turi pateikti: laisvos formos motyvuotą rašytinį prašymą, pareiškėjo asmens tapatybę patvirtinančio dokumento kopiją, pareiškėjo giminystės ryšį su palaidotu asmeniu patvirtinančio dokumento kopiją, palaidojimo vietą ir laiką (vietovė, kapo numeris ir data) patvirtinančių dokumentų kopijas, asmens mirties liudijimo kopiją, jei asmuo miręs iki 2017 metų sausio 1 dienos. Ekshumavimo išlaidas apmoka pats pareiškėjas.

Kokiais atvejais leidimas perlaidoti nėra išduodamas?

Leidimas perlaidoti neišduodamas žmogaus, mirusio nuo juodligės, koronaviruso ir dar kitų ypač pavojingų užkrečiamų ligų. Dėl grėsmės užsikrėsti velionio artimiesiems ar kitiems žmonėms.

Apibendrinant, galima teigti, jog papildomos laidojimo paslaugos Vilniuje yra paklausios. O kremavimo paslaugos Vilniuje atliekamos, kai norima išpildyti velionio norą – būti sudegintam ir tausoti aplinką. Perlaidojimui reikia leidimo, kurį išduoda  Nacionalinis visuomenės sveikatos centras ar tai vykdoma prokuroro nurodymu. Rinkitės pageidaujamas laidojimo ir kremavimo paslaugas sostinėje ir likite ramia širdimi, nes velionio laidojimu pasirūpins profesionalai.

Parašykite komentarą