Konferencinės kaklajuostės gali būti ir stilingos

Jei esate dalyvavę konferencijoje kaip dalyvis, greičiausiai turite parsinešęs ir kaklajuostę – plono audinio juostelę su karabinu gale. Konferencinės juostelės paprastai yra gana paprastos, nes tai greičiausiai vienkartinis aksesuaras, naudojamas būtent tos konferencijos metu. Vėliau jis retai kada panaudojamas, nebent kur namie vaikams žaisti.

Dėl šios priežasties konferencinės kaklajuostės dažniausiai yra gaminamos naudojant vieną spalvą ir labai paprastą kaklajuostinį audinį. Jei tai rimta konferencija, kaklajuostės gali būti ir prabangesnės – audinys storesnis, spausdintas logotipas su daugiau spalvų, gali būti atskira sagtis kaklajuostės dėkliukui nuimti ir t.t. Kaklajuostės gali būti skirtingų pločių – 1, 2, 2,5 ar net 3 centimetrų. Jų ilgis gana standartinis – apie 90 centimetrų.

Konferencijų juostelės susideda iš dviejų dalių. Viena dalis yra pati kaklajuostė, o kita – specialus permatomas dėkliukas.  Dėkliukas gali būti horizontalus arba vertikalus. Priklauso nuo to, kaip atrodys konferencijos dalyvio kortelė. Jei su nuotrauka, dažniausiai naudojamas vertikalus dėkliukas. Jei be nuotraukos ar užrašomas tiesiog ranka – horizontalus. Dėkliukai yra standartiniai, pritaikyti visų rūšių kaklajuostėms ir jų karabinams.

Kaklajuosčių spaudai naudojamos šilkografijos arba sublimacijos technologijos. Pigiau yra sublimacija, todėl konferencijų kaklajuostėms dažniausiai užsakoma ši spauda. Spaudos kaina priklauso nuo užsakomų kaklajuosčių kiekio ir spalvų skaičiaus. Taip pat ar iš vienos pusės spausdinama, ar iš abiejų (paprastai žymima 1+1, kas reiškia viena spalva iš vienos ir antros pusės). Sublimacija yra šiuolaikinė spaudos technologija, skirta spausdinimui ant audinių. Ji geriausiai veikia su sintetiniais audiniais. Dažai tiesiog įsigeria į audinio siūlus, todėl neišblunka net po daugkartinio skalbimo. Ši technologija taip pat kartais naudojama ir marškinėlių spaudai, tačiau kaklajuostėms tinka idealiai, nes jų audinys yra sintetinis, gana blizgus. Galima spausdinti CMYK, RGB ir Pantone spalvas pagal dizainą. Nesvarbu, kad kaklajuostė bus naudojama konferencijos dalyviams identifikuoti – vis dėlto tai malonus suvenyras, kuris gali padėti ir ateityje.

Konferencinių kaklajuosčių minimalus užsakymas – bent 30 vienetų. Vieneto kaina mažėja, kai užsakoma daugiau kaklajuosčių.

Konferencines kaklajuostes galima užsakyti ir internetu. Svarbiausia, kad turėtumėte paruoštą dizainą. Čia fantazija beribė. Tiesa, dizaineriui reikia žinoti tikslius išmatavimus, kad galėtų tinkamai paruošti dizainą spaudai.

Parašykite komentarą