Saulės moduliai, inverteriai ir laikikliai – kaip nepasimesti jų pasiūloje?

Nusprendus įsirengti nuosavą saulės elektrinę, svarbiausias klausimas, su kuriuo susidursite – kokio gamintojo įrangą pasirinkti? Saulės moduliai, inverteriai ir laikikliai yra pagrindinės saulės elektrinės sudedamosios dalys, lemiančios ne tik bendrą saulės elektrinės kainą, bet ir elektrinės ilgaamžiškumą, darbo efektyvumą ir našumą.

Ką siūlo didieji gamintojai?

Augant saulės elektrinių populiarumui, atsiranda vis daugiau gamintojų, siūlančių profesionalią, aukštos kokybės įrangą, atitinkančią individualius pirkėjų poreikius. Tiesa, aklai pasikliauti pirmais pasitaikiusiais pasiūlymais nereikėtų. Kad išvengtumėte galimų nesklandumų ateityje, iškart pasidomėkite, kokia yra gamintojo patirtis, kokias garantijas jis suteikia ir kaip sklandžiai bus atlikti montavimo darbai.

Primename, kad pagrindiniai saulės elektrinės komponentai yra saulės moduliai, inverteriai ir laikikliai. Kiekvienas elementas yra tolygiai svarbus sklandžiam elektrinės darbui. Lietuvoje itin didelio dėmesio sulaukia „Jinko Solar“ – didžiausio saulės modulių gamintojo – įranga, atitinkanti aukštus kokybės reikalavimus. Bendrovė yra pelniusi ne vieną apdovanojimą už modulių patikimumą, efektyvumą ir našumą. Be to, šiais metais „Jinko Solar“ pasiekė efektyviausio ir galingiausio modulio pasaulio rekordą ir tapo lyderiu technologijų srityje.

Inverterių kategorijoje itin daug dėmesio skiriama „Solis“ gaminiams, kurie yra pelnę garsiausios pasaulyje fotovoltinės energijos tyrimų organizacijos „EUPD Research“ apdovanojimą. Tai inovatyvi, šiuolaikiška įranga, pasižyminti aukštu efektyvumu, siekiančiu net 98,1 %. Šie inverteriai užtikrina ilgalaikę investicinę grąžą ir prisideda prie švaresnės ateities kūrimo.

Ant stogo montuojami saulės moduliai reikalauja specialios laikančiosios konstrukcijos. Čia svarbu paminėti „Kripter“ laikiklius, pagamintus iš aukštos kokybės aliuminio. Tai estetiški, drėgmei ir kaitrai atsparūs laikikliai, tinkantys įvairiai stogo dangai. Be to, „Kripter“ laikiklius galima montuoti ir ant žemės.

Ieškote kokybės? Bendraukite su oficialiais saulės elektrinių gamintojų atstovais

Kad būtumėte tikri savo saulės elektrinės kokybe ir ilgaamžiškumu, rinkitės įrangą, kurią siūlo oficialūs „Jinko Solar“, „Solis“, „Kripter“ ar kitų gamintojų atstovai Lietuvoje, galintys užtikrinti ne tik ilgaamžį įrangos naudojimą, bet ir suteikti ne vienerius metus skaičiuojančias kokybės garantijas, esant reikalui – suteikti garantinį ir pogarantinį įrangos aptarnavimą. Paprastai saulės moduliams suteikiama 12 metų, o inverteriams – 5–10 metų garantija. Būtinai pasidomėkite ir kaip greitai bus atlikti elektrinės montavimo darbai. Tai itin aktualu tuomet, jei ketinate naudotis APVA parama saulės elektrinės įsirengimui.

Parašykite komentarą