Efektyvios vėdinimo sistemos

Patalpų vėdinimas šiuo metu yra itin aktualus klausimas, kuris šiandieniniuose naujos statybos namuose yra neišvengiama būtinybė. Tačiau tiesiog patalpų vėdinimas ir efektyvus patalpų vėdinimas yra du visiškai skirtingi dalykai, kurie vadinami natūraliu ir priverstiniu vėdinimu.

Natūralus vėdinimas buvo žinomas visais laikais ir anuomet kiti būdai net nebuvo svarstomi. Nepaisant to, kad tai pigiausias namų vėdinimo būdas, tačiau ne toks ir patogus, o šildymo sezonu pasireiškia nemažomis išlaidomis. Ši priežastis yra bene svarbiausia, dėl ko šiuolaikiniuose naujos kartos pastatuose šis vėdinimas nėra priimtinas ir toleruojamas.

Kažkada prabangos dalyku laikyta rekuperacinė vėdinimo sistema, šiandien yra savaime suprantamas ir būtinas dalykas. Tai efektyviausia ir itin patogi vėdinimo sistema, kuri leidžia ne tik sutaupyti šildymo išlaidų, tačiau ir mėgautis jos teikiamais privalumais. Mechaninio vėdinimo sistemos dėka nereikia atidaryti langų, kad išvėdinti patalpas. Dėl to galima mėgautis šviežiu oru bei išvengti triukšmo ir kvapų, kurie neretai sklinda iš kiemo, atidarius langus.

Tiesa, labai svarbus kokybiškas ir profesionalus šios vėdinimo sistemos montavimas, kurį tiesiog būtina patikėti šios srities profesionalams. Labai svarbu ne tik tinkamai pasirinkti įrenginį savo namams, bet ir tinkamai jį sumontuoti pagal prieš tai atliktą vėdinimo projektą. Mechaninio vėdinimo sistema gali būti centralizuota – su ortakių sistema ir decentralizuota – be ortakių sistemos. Pastaroji sistema veikia su mini rekuperatoriais, yra efektyvesnė nei natūralus vėdinimas, tačiau nėra tokia efektyvi, kaip rekuperacinė.

Rekuperatoriai taip pat gali būti kelių skirtingų tipų – plokšteliniai, rotaciniai arba atskirų srautų. Kiekvieno iš jų veikimo principas ir efektyvumas taip pat yra skirtingas, todėl geriausia dėl įrenginio tartis su vėdinimo sistemų specialistais. Taipogi ortakiai gali būti lankstūs arba cinkuoti.

Parašykite komentarą