Komercinės patalpos Vilniuje: kaip išsirinkti patį idealiausią variantą?

Jeigu planuojate įkurti savo verslą arba plėtoti jau turimą, be abejonės, vienu svarbiausiu  klausimu tampa komercinių patalpų pasirinkimas. Šiomis dienomis verslininkai gana sėkmingai vysto savo verslą visoje Lietuvoje, tačiau populiariausia interneto užklausa vis dar išlieka komercinės patalpos Vilniuje. Ką reikėtų žinoti, jeigu šis klausimas aktualus ir jums?

Komercinių patalpų Vilniuje nuomos ar įsigijimo variantų šiomis dienomis yra išties apstu. Tačiau ne visi jie yra tinkamiausi dėl konkrečiam verslininkui būdingų reikalavimų.  Tad į ką derėtų atkreipti dėmesį?

Patalpų vieta. Siekdami, kad verslas klostytųsi kuo sklandžiau, labai atidžiai įvertinkite šį aspektą. Nieko nenustebinsime žiniomis, kad pačios paklausiausios komercinės patalpos Vilniuje yra įsikūrusios miesto centre. Vis tik,  gerai apsvarstykite ar jūsų atveju tai tikrai bus racionalios išlaidos. Galbūt jūsų potencialiems klientams bus nepatogu pasiekti patalpas arba patogiai pasistatyti transporto priemones? Tokiu atveju, pasirinkę komercines patalpas mažiau populiariame, bet jūsų atveju naudingesniame rajone, ne tik sutaupysite, bet ir pritrauksite didesnį ratą būsimų klientų. Visuomet dera įvertinti savo situaciją nesivaikant madingų sprendimų.

Nuomojamų patalpų dydis. Atminkite, jog kiekvienas papildomas nuomojamų patalpų kvadratinis metras – didesnės išlaidos. Ar norite mokėti už tai, ko nepanaudosite? Todėl gerai paskaičiuokite, kokio dydžio patalpos jums yra optimaliausios. Nepamirškite pasidomėti ir patalpų išplanavimu. Visa ši informacija turėtų būti išdėstyta nuomos pasiūlyme. Priešingu atveju tinkamiausią pasirinkimą gali būti gana sudėtinga surasti. Ne be reikalo sakoma, jog pinigai mėgsta būti skaičiuojami. Tad atidžiai įvertinkite ar kiekvienas išleistas centas už nuomą tikrai bus naudingas.

Patalpų nuomos kaina. Paprastai nepatyrę verslininkai pradeda patalpų nuomos paieškas būtent nuo šio kriterijaus. Praktika rodo, jog teisinga ir tinkamai pasirinkta patalpų nuomos kaina bus tuomet, jeigu racionaliai įvertinsite du pirmus paminėtus aspektus. Tačiau tai nereiškia, jog visiškai nereikia domėtis, kokios kainos šią dieną yra einamiausios komercinių patalpų nuomos rinkoje. Domėtis reikia viskuo – ir tuo, kas siūloma rinkoje,  ir kitų verslininkų pasidalinta patirtimi. Įsitikinkite patys, jog įvairių pasirinkimo galimybių išties nestinga, išsirinkite patį optimaliausią variantą būtent jums.  

Parašykite komentarą