Tobula darbuotojų komanda – kokia ji?

Suburti motyvuotą, atsakingą ir siekiančią geriausių rezultatų komandą yra vienas iš daugelio darbdavių tikslų. To siekiant įmonėse organizuojama kruopšti darbuotojų paieška, skiriamas didelis dėmesys specialistų atrankoms, o dirbantys darbuotojai skatinami įvairias būdais. Tačiau įvertinti ar įmonėje dirba tobulai suformuotas kolektyvas nėra taip lengva. Aptarkime, kas būdinga darniai ir idealiai įmonės komandai? Patarimais dalinasi Personalogrupe.lt specialistai.

  • Vieningumas

Apie tokią darbuotojų komandą sakoma: „šis kolektyvas stiprus kaip kumštis“. Tokioje komandoje darbuotojai komunikuoja tarpusavyje, bendrai sprendžia iškilusias problemas, o poreikiui esant padeda vienas kitam, net jei tai nepriklauso jų pareigoms. Vieningame kolektyve darbuotojų nuomonių nesutapimas neperauga į ginčus ir pykčius, bet virsta diskusijomis ieškant geriausio sprendimo. Formuojant tokią darbuotojų komandą svarbu, kad darbuotojų paieška ir atranka būtų orientuota ir į asmenines kandidatų savybes. Čia turėtų būti vertinamas komunikabilumas, mokėjimas prisitaikyti ir gebėjimas dirbti ne tik savarankiškai, bet ir komandoje.

  • Iniciatyvumas

Didžiausią vertę įmonei kuria iniciatyvūs, motyvuoti ir siekiantys tobulėjimo darbuotojai. Genialios idėjos kartais gimsta ne tik vadovo, bet ir žemesnės grandies darbuotojų galvose. Tokių idėjų neverta tikėtis iš darbuotojo, kuris tik atidirba jam privalomą darbo laiką atlikdamas tik tai, kas jam priklauso. Tuo tarpu tas darbuotojas, kuris skiria dėmesį įmonės pozicijų gerinimui ir yra iniciatyvus, net neprašomas gali pateikti vadovybei tikrai puikių pasiūlymų. Kai vykdoma darbuotojų paieška ir atranka, iniciatyvumą galima įvertinti visiškai paprastai. Tokie kandidatai dažniausiai jau į pirmąjį susitikimą atvyksta pasidomėję įmonės tikslais ir vizijomis.

  • Atsakingumas

Ši savybė būtina ne tik tobulai komandai, bet ir apskritai sklandžiai dirbančiam kolektyvui. Darnus komandos darbas įmanomas tik tada, kai kiekvienas darbuotojas savo pareigas atlieka atsakingai ir kruopščiai. Tokie darbuotojai nevėluoja į darbą, laiku atlieka jiems pavestas užduotis, reaguoja į pastabas ir stengiasi viską atlikti kiek įmanoma geriau. Atsakingų darbuotojų paieška ir atranka turi būti orientuota ir į rekomendacijų pateikimą bei tikrinimą. Buvusių darbdavių atsiliepimai, kad darbuotojas puikiai vykdė savo pareigas yra geriausias įrodymas, kad šis kandidatas vertas dėmesio.

Tinkamai suformuotas kolektyvas yra vienas iš rodiklių, vedantis įmonę sėkmės link. Čia taip pat svarbu darbuotojų tobulėjimas ir žinių plėtimas. O atsakingi ir iniciatyvūs darbuotojai dažniausiai būna teigiamai nusiteikę mokymų ir kvalifikacijos kėlimo klausimu. Darbdaviui tereikia sudaryti tinkamas sąlygas ir skatinti darbuotojus tapti savo srities profesionalais.

Parašykite komentarą