Gardžiausi saldumynai iš Japonijos ranka pasiekiami kiekvienam lietuviui

Esate lietuvis, kuriam labai patinka tolimoji Japonija ir domitės viskuo, kas su ja susiję, net ir jų įvairiais saldumynais, kuriuos labai norite paragauti? Turime kiekvienam smaližiui puikių naujienų – gardžiausi saldumynai iš Japonijos ranka pasiekiami  visiems lietuviams. Dabar jais prekiauja internetu specializuota tolimųjų šalių saldumynų parduotuvė. Japoniški saldėsiai turi labai platų asortimentą – nuo įvairiausių saldainių, garsiųjų mochi pyragėlių iki biskvitinių užkandžių. Šiame straipsnyje atskleisime kokie saldumynai iš Japonijos yra gardžiausi. Taip pat pasakysime kas yra močiai, papasakosime močių atsiradimo istoriją bei pristatysime jų naudą žmonių sveikatai.

Kokie saldumynai iš Japonijos yra gardžiausi?

  • Japoniški pyragėliai „Mochi Grain Mixed“ (su riešutais);
  • Saldainiai „Shigekix Evolution Soda“;
  • Sausainiai „Lava Bites Durian Choco“;
  • Biskvitinės lazdelės „Pepero Nude“;
  • Želinės juostelės „Stick Fruit Jelly“;
  • Vafliukai „GLICO Ceam Collon Strawberry“;
  • Sausainiai „Hello Panda“( Braškių Sk. Įdaras);
  • Biskvitinis užkandis „Yanyan“ (su braškių ir šokolado skonio kremu);
  • Sausainiai „Hello Panda“ (Šokolado Sk. Įdaras);
  • Saldainiai „Nigi Nigi Osushiyasan“.

Šiais ir daugeliu kitų, ne ką mažiau gardžių saldumynų iš Japonijos, prekiauja internetu saldumynų parduotuvė „Candy Fun“. Norėdami įsigyti japoniškus saldumynus apsilankykite internetinėje parduotuvėje adresu candyfun.lt.

Kas yra močiai?

Močis (mochi) – tai tradicinis japonų naujametinis patiekalas, gaminamas iš gličių ryžių. Šie ryžių pyragėliai Japonijoje  yra  išties kultūriškai svarbūs. Pagal japonų liaudies pasaką japonai pažiūrėję į mėnulį mato kiškį stovintį ant galinių kojų ir grūdantį piesta masę močių pyragėliams.

Močių (ryžių pyragėlių) atsiradimo istorija

Pirmieji močiai buvo gaminami iš raudonųjų ryžių. Heiano laikotarpiu (Heianjidai, 794-1185 m.) močis buvo naudojamas kaip maistas skirtas Dievams bei religiniuose šintoizmo ritualuose (Shintō  „dievų kelias“). Taip pat močis buvo laikomas talismanu laimingai santuokai. Pirmasis močio valgymas per Naujuosius metus užfiksuotas Heiano laikotarpiu. Šviežias močis simbolizavo ilgą gyvenimą ir gerą sveikatą, tuo tarpu sausas, sukietėjęs močis padėjo palaikyti sveikus ir tvirtus dantis.

Močių (ryžių pyragėlių) nauda žmonių sveikatai

Japonijos tradicinė medicina teigia, jog močis yra sveikas energijos šaltinis. Jis yra lengvai virškinamas, gerina medžiagų apykaitą. Patariamas valgyti turintiems anemiją,  sergantiems diabetu, nes reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Taip pat patariama valgyti nėščioms moterims, tinka vaikams kaip užkandis, desertas. Šiame ryžių pyragėlyje yra kalcio, geležies, tinka netoleruojantiems produktų, kurių sudėtyje yra glitimo.

Apibendrinant, drąsiai galima teigti, jog gardžiausi saldumynai iš Japonijos yra mėgiami lietuvių, kurie labai domisi šia tolimosios Azijos šalimi – Japonija. Jais prekiauja internetu specializuota saldumynų parduotuvė „Candy Fun“ tinklalapyje candyfun.lt. Tad, visi lietuviai, kurie mėgsta minėtos šalies saldumynus, juos gali įsigyti būdami namuose!

Parašykite komentarą