Kaip galima sumažinti išlaidas, skirtas maisto produktų įsigijimui?

Maisto produktai, o tiksliau – šių įsigijimui skiriama suma yra vienas iš rodiklių, apibūdinantis valstybės ekonominę situaciją. Kuo didesnę mėnesinių pajamų dalį atsiriekia maistas, tuo valstybė yra skurdesni. Iš tiesų didelę dalį asmenų, nesvarbu, šie uždirbtų minimalų atlyginimą ar gerokai didesnį nei šalies vidurkis, kankina mintis, kaip galima sutaupyti maisto sąskaitą. Šia tema galima parašyti kone visą knygą (tikriausiai tai jau kažkas ir padarė), tačiau vieno stebuklingo patarimo nėra. Kiekvienas, įvertinęs savo individualią situaciją, turi priimti individualų sprendimą. Tačiau pabandyti mažinti šią išlaidų eilutę tikrai verta. Deja, ši savaime „nesusitrauks“…

Kai kurioms šeimininkėms (straipsnyje naudojame moteriškąją giminę, nes šios, sutikite, dažniausiai ir yra atsakingos šaldytuvo turinio formavimą) labai pasiteisina savaitės meniu sudarymas ir šio įgyvendinimui būtinų produktų pirkimas. Galima ne tik sutaupyti nemenką sumą (aišku, jei atsispirsite pagundai įsigyti ir kalną papildomų užkandžių), bet, svarbiausia, neteks sukti galvos, kuo šiandien pripildyti savo namiškių skrandžius. Išbandykite, galbūt tai – variantas, kuris pasiteisins ir jums.

Sąvoka „akcijų auka“ skamba ne kaip, tačiau, pasitelkus sveiką protą, apsiperkant per akcijas galima tikrai daug sutaupyti. Logiška, kam pirkti, pavyzdžiui, miltus ar cukrų už pilną kainą, jei viename ar kitame prekybos centre šiam taikoma 50 proc. nuolaida. Akcijas „gaudykite“ negendantiems, jūs šeimos meniu populiariems produktams, nepamirškite įvertinti ir fakto, ar turėsite pakankamai vietos šių sandėliavimui. Tiesa, akcijų, kai išparduodami besibaigiančio galiojimo produktai geriau vengti. Per daug tikimybės, jog šiems, pragulėjus kelias dienas šaldytuve, bus lemta atsidurti šiukšlių dėžėje.

Maisto produktai internetu – dar viena alternatyva, galinti padėti sutaupyti ne tik pinigų, bet ir, svarbiausia, laiko. Jei, prieš apsipirkdami internetu, sudarysite reikiamų produktų sąrašą ir šiuo vadovausitės, išvengsite spontaniškų pirkinių, kurie, paskaičiavus mėnesines išlaidas, sudaro tikrai didelę dalį. Džiugu, jog galimybę įsigyti maisto produktų internetu siūlo ne tik didieji rinkos „rykliai“, bet ir mažosios „žuvelės“, kurių asortimentas neretai nustebina gausa, kokybe bei originalumu. Jei dar nesilankėte, užsukite į eastanbul.lt – internetinę parduotuvę, siūlančią didelę įvairovę Viduržemio regiono šalių maisto produktų. 

Parašykite komentarą