Žoliapjovės peiliai ir jų paskirtys

Jeigu turite šiek tiek daugiau kaip 30 arų žemės ir galvojate, kaip prižiūrėti sklypą, greičiausiai jums bus reikalinga technika žolei pjauti. Ką rinktis – žoliapjovę ar vejapjovę? Mechaninė vejapjovė paprastai stumdoma rankomis, tai puikus įrankis kai pjaunama jauna, neaukšta veja, lygioje vietovėje. Na, o sodui bei sklypo užkampiams šienauti turėsite įsigyti žoliapjovę, kuri taip pat dar vadinama trimeriu ar krūmapjove. Žoliapjovės peiliai bei įrankio galingumas nulemia ar bus galima pjauti krūmus, sustabarėjusią žolę. 1,5 kW ir daugiau galios įrankiu galima pjauti ir krūmus.

Kam reikalingi žoliapjovės peiliai?

Vieni žoliapjovės peiliai skirti paprastai žolei, kiti – aukštai ir sustabarėjusiai žolei, treti – krūmams. Kartais komplekte perkant įrankį būna įdėti ir kelių funkcijų peiliai.

Diskiniai pjūklai tai apvalūs, žoliapjovės peiliai su dantukais. Jie skirti smulkiems krūmams.

Trišakiai peiliai skirti aukštai žolei, taip pat sumedėjusioms dilgėlėms, kėčiams, nendrėms pjauti.

Su valu ir galvute pjaunama jauna, minkšta žolė. Su šiais žoliapjovės peiliais galima prieiti prie sunkiau pasiekiamų vietų – medžio kamienų, pastatų. Naudojamų valų storis priklauso nuo įrankio galingumo. 2-2,7 mm valai tinka vidutinio galingumo trimeriams, 3 mm kampuoti valai yra našesni, naudojami didesnio galingumo trimeriuose.

Žoliapjovių peiliai reikalauja priežiūros, svarbiausia yra nepjauti žolės ar krūmų su atšipusiais. Jeigu nėra galimybės jų pagaląsti namuose galima kreiptis į specialius servisus. Peiliai retkarčiais pataiko į kietus daiktus, akmenis, kuriuos sunku pastebėti dirvoje, apaugusioje vešlia žole. Akmenys juos ypač žaloja, todėl reikėtų stebėti ar peilis nėra taip nusidėvėjęs, kad vienintelis būdas efektyviai pjauti žolę toliau, būtų jį pakeisti.

Žoliapjovės peiliai: kur įsigyti?

Didelį žoliapjovės peilių pasirinkimą galima rasti internetinėje parduotuvėje agropartsbaltija.lt. Taip pat, būnant Kaune, užsukite į fizinę parduotuvę, įsikūrusią Lakūnų pl. 81. Jeigu abejojate, kokius peilius pasirinkti, konsultuokitės su ilgametę patirtį turinčiais specialistais. UAB „Agro Parts Baltija“ parduotuvė patogi tuo, kad vienoje vietoje galima rasti ne tik žoliapjovės peilius, bet ir visas kitas detales sodo technikai, daugiau nei 100 prekinių ženklų.

Parašykite komentarą