Kaip efektyviai išspręsti skolų sukeltas problemas?

Skolos tikriausiai yra ta gyvenimo dalis, kuri slegia ir ardo ramią kasdienybę kiekvienam žmogui ar įmonei. Jeigu norite išvengti skolų, išieškoti nemenką skolą ar parduoti ją, tačiau jaučiate, jog tą padaryti bus sunku, jums reikalinga teisininkų kompanija, kurios pagrindinė specializacija – skolų administravimas.

Įmonė privalo turėti aiškias skolų prevencijos, jų valdymo ir išieškojimo taisykles. Svarbu apibrėžti, kas įmonėje atsakingas už skolų valdymą, kas rūpinasi kvalifikuotu sutarčių rengimu ir skolų išieškojimo koordinavimu. Taip pat svarbu tinkamai suskirstyti įmonės klientus pagal jų kredito riziką, nustatyti aiškius terminus, kuriuos praleidus, skola išieškoma priverstinai. Tik tuomet galite tikėtis, jog jūsų problemos, susijusios su skolomis bus išspręstos greitai ir efektyviai.

Pateiksime dar keletą niuansų, į kuriuos derėtų atkreipti dėmesį renkantis skolos išieškojimų  specialistų:

  • Kuo platesnis teikiamų paslaugų spektras. Jeigu jūsų pasirinkti teisininkai teikia tik standartines teisines konsultacijas ir paslaugas, tuomet gerų rezultatų galite ir nesulaukti. Labai svarbu, kad šalia skolų išieškojimo turėtumėte galimybę gauti ir skolų pirkimo paslaugas. Tai parodo didelę specialistų patirtį ir kompetenciją. Labai svarbu pažinti skolų išieškojimo ginčo antrąją pusę.
  • Patirtis ir laimėtų bylų skaičius. Kiekvienam klientui jo byla – pati svarbiausia. Todėl  norisi ją patikėti „daug mačiusiam“ specialistui. Tai būtų išties  protingas sprendimas. Tad, rinkitės ne vienus metus teisinę veiklą praktikuojančius profesionalus.
  • Palankus kitų klientų įvertinimas. Kaip žinia, šiandien daugelis prekių ir paslaugų perkama tik įvertinus kitų klientų atsiliepimus, nes internetinėje erdvėje tą padaryti nesunku. Ne išimtis ir teisinės paslaugos. Gausesnis palankių įvertinimų sąrašas suteiks daugiau pasitikėjimo ir užtikrintumo. Nepagailėkite laiko ir pasidomėkite tuo.

Pasidomėjus skolų likvidavimo ypatumais, galima išskirti du pagrindinius etapus: ikiteisminis skolų išieškojimas ir teisminis skolų išieškojimas. Pateikiame pačius populiariausius ir rezultatyviausius skolų išieškojimo sprendimus:

  • Ieškojimas neteisminiu keliu. Šiame etape skolos išieškojimo ginčą bandoma išspręsti derybų keliu.
  • Teisminis procesas. Nepavykus su skolininku susitarti derybų keliu, teisininkai savo klientui skolą išsiieškoti patars per teismą. Ieškant skolos iš privataus piliečio, taikomos standartinės sąlygos.
  • Priverstinio vykdymo procesas. Teismas priima sprendimą, nurodantį skolininkui išmokėti numatytą skolą ir tam nustatomas konkretus terminas.

Greitas ir patikimas būdas susigrąžinti pinigus yra parduoti skolas.  Profesionali skolų valdymo įmonė iš karto sumokės net iki 90 % skolos sumos. Tokiu būdu jūs iškeisite savo skolą arba visą skolininkų portfelį į pinigus ir tokiu būdu sumažinsite riziką, o gautos lėšos galės būti skirtos Jūsų verslo veiklai. Tad jeigu turite neišmokėtų skolų, būtinai susisiekite su šios srities specialistais.

Parašykite komentarą