Nuo ko priklauso siuntų pristatymo į Angliją kaina?

Siuntų gabenimas ir su juo susiję klausimai kasdien tampa vis aktualesni. Sparčiai plėtojantis logistikai, šių paslaugų naudotojai gali rinktis palankiausią iš skirtingų pasiūlymų. Be abejo, ne mažiausią reikšmę turi ir siuntų gabenimo kaina. Nors siuntiniai į Angliją ir jų gabenimas nėra brangus, tačiau sužinoti nuo ko priklauso šių paslaugų kaina bus naudinga. 

Siuntinio masė ir matmenys

Pagrindinis rodiklis, lemiantis siuntos gabenimo kainą yra jo gabaritai ir svoris. Standartiniai, iki 30 kg sveriantys siuntiniai į Angliją gabenami pigiau nei didesnių gabaritų siuntos.

Gabenimo trukmė

Dažniausiai siuntiniai į Angliją gabenami Economy arba Express būdu. Pirmasis pasirinkimas kaip jau skelbia pats pavadinimas, yra ekonomiškesnis, tačiau pristatymo trukmė šiek tiek ilgesnė (3 – 4 dienos). Tuo tarpu greitąjį, tačiau brangesnį Espress pristatymo būdą renkasi norintys, kad siunta Anglijoje esantį gavėją pasiektų per 1 – 2 dienas.

Papildomos paslaugos

Paprastai papildomų paslaugų prireikia, kai gabenami specifiniai siuntiniai į Angliją. Temperatūrinio režimo reikalaujantiems siuntiniams gabenti reikia ne tik specialaus transporto, bet ir kai kuriais atvejais, siuntą logistikos metu prižiūrinčio darbuotojo. Natūralu, kad dėl šių papildomų paslaugų kaina tampa didesnė. Beje, specifinių siuntinių gabenimo paslaugas teikia ne visos įmonės, tad esant tokiems poreikiams ieškokite įmonės, kuri gabena ne vien standartinius siuntinius.

Siuntos paėmimo/ įteikimo būdas

Pastaruoju metu ypač populiarus yra siuntų pristatymas nuo durų iki durų. Tai reiškia, kad siuntinys paimamas iš siuntėjo nurodyto adreso ir pristatomas tiesiai gavėjui į rankas. Pristatymas nuo durų iki durų kainuos šiek tiek (tačiau nežymiai) brangiau nei siuntos pristatymas į paštomatą, pašto skyrių ar kitą siuntų atsiėmimo punktą. Tačiau pristatymas nuo durų iki durų ypač naudingas gabenant siuntą į užsienio šalis, t.y. siuntiniai į Angliją įteikimo į rankas dėka pristatomi daug sklandžiau.

Renkantis geriausią kainos pasiūlymą rekomenduojama palyginti skirtingų vežėjų kainas. Paprastai nedidelių įmonių paslaugos kainuoja šiek tiek mažiau nei šios rinkos gigantų. Tad pasiūlymų gausoje kartais verta ieškoti ne žinomo vardo, bet patikimumo, lankstumo ir prisitaikymo prie klientų.

Parašykite komentarą