Prekių eksportas: keletas aktualių detalių

Jau kurį laiką prekybinę veiklą vykdote Lietuvoje, tačiau pastaruoju metu vis dažniau pagalvojate apie tai, kad norėtumėte plėstis ir savo produkciją eksportuoti į kitas užsienio šalis? Žinoma, tokiu atveju situacija labai reikšmingai pasikeičia, kadangi tenka pasirūpinti gerokai didesne gausa skirtingų užduočių. Kaip bebūtų, jei tvirtai nusprendėte, kad norite žengti į užsienio rinkas, vertėtų pasinaudoti ir keliais praktiškais patarimais.

Visų pirma jūs turite nuspręsti, kurias užsienio šalis prekių eksportui pasirinksite. Kaip žinia, kiekviena užsienio šalis yra labai skirtinga – jose galioja skirtingi įstatymai, skirtinga politika, tvarka ir sąlygos. Be to, nereikėtų pamiršti, kad skiriasi ir ekonominė situacija, gyventojų poreikiai, tradicijos, įpročiai ir kultūra. Visa tai labai reikšmingai įtakoja ir prekybą užsienio rinkose. Todėl labai svarbus patarimas būtų iš anksto atidžiai išanalizuoti skirtingų užsienio šalių rinkas ir pabandyti įvertinti, kurios iš jų jums galėtų tikti geriausiai.

Atminkite, kad kiekvienos šalies rinka gali skirtingai sutikti jūsų gaminamą produkciją, todėl jei jūs nebūsite atlikite minėtos informacijos paieškos ir nebūsite iš anksto susipažinę su konkrečiomis rinkomis, labai reikšmingai išaugs tikimybė, kad prašausite pro šalį. Norėdami to išvengti, investuokite daugiau laiko ir pastangų tam, kad galiausiai būtumėte tikri, jog jūsų pasirinktos užsienio šalys bus tinkamos.

Taip pat ypatingai svarbu nuspręsti, kokiu būdu jūs prekiausite svečioje šalyje. Jūs galite įkurti parduotuves, kuriose prekiautumėte patys, arba galite naudotis vietinių platintojų teikiamomis paslaugomis, kuomet jie pasirūpintų jūsų prekių platinimu užsienio šalyje. Kaip bebūtų, jei jūs nuspręsite pasirinkti pastarąjį variantą, turite būti tikri, kad platintojai yra patikimi ir jais pasitiki vartotojai. Žinoma, jei nuspręsite prekiauti patys, turite labai gerai išsiaiškinti, kaip veikia užsienio šalies įstatymai ir kokių taisyklių jūs turėtumėte laikytis.

Be abejo, kai būsite nusprendę, kokiu būdu jūsų prekėmis bus prekiaujama užsienio šalyse, turėsite apgalvoti ir visus logistinius klausimus. Labai svarbu, kad jūsų produkcija užsienio šalį pasiektų laiku ir niekuomet nebūtų susiduriama su prastovomis ar kitomis problemomis, kurios kenktų jūsų vykdomai komercinei veiklai. Tokiu atveju jūs turėtumėte būti tikri, kad yra tinkamai įgyvendinamos ir visos eksporto procedūros. Tačiau atminkite, kad savo pačių jėgomis tai padaryti gali būti šiek tiek sudėtinga – ypač, jei iki šiol jūs neturėjote atitinkamos patirties ir žinių.

Būtent dėl minėtų priežasčių tokiais atvejais rekomenduojama kreiptis į patyrusiu muitinės tarpininkus, tokius kaip Deklarantai.lt, kurie užtikrintų, jog būtų tinkamai užpildyti ir pateikti visi muitinei reikalingi dokumentai. Tokiu būdu eksporto procedūros būtų sklandžios ir sėkmingos, nekeliančios jums jokių sunkumų. Bet kuriuo atveju, jei jums nebuvo tekę kreiptis į muitinės tarpininkus ir jūs nežinote, kaip galėtumėte juos lengviau pasirinkti, nepamirškite, kad tai galite padaryti ir pasinaudoję internetu.

Tiesą sakant, šiuolaikinėje rinkoje veikia daugybė bendrovių, kurios teikia muitinės tarpininko paslaugas. Tai reiškia, kad jūs susidursite su didele pasirinkimo laisve ir galėsite atrasti būtent tokią bendrovę, kurios siūlomos muitinės tarpininkų paslaugos visapusiškai atitiks jūsų lūkesčius. O kadangi daug informacijos šiandien galima surasti internetu, tokiu būdu jūs taip pat galėsite sutaupyti ir gerokai daugiau laiko, kartu išvengiant bereikalingų papildomų dilemų.

Jei visu tuo jūs pasirūpinsite tinkamai ir naudositės profesionalų teikiamomis paslaugomis, prekių eksportas į užsienio šalis turėtų būti kur kas sėkmingesnis. Todėl dabar turėtumėte suformuoti būsimų veiksmų planą, pasirinkti atitinkamų sričių specialistus ir judėti pirmyn.

Parašykite komentarą