Trimerių galvutės – dažniausiai gendanti krūmapjovių detalės

Jei kas paklaustų, kurios trimerių (krūmapjovių) detalės dažniausiai susiduria su problemomis, atsakymas vienareikšmis – 90 proc. gedimų priklauso galvutėms ir apsaugoms. Kodėl? Viskas labai paprasta.

Trimerių galvutės ir apsaugos yra gaminamos iš plastiko. Tai reiškia, kad kad ir koks kokybiškas tai būtų plastikas, jis vis tiek prieš žemėje gulinčius akmenis yra bejėgis. Metalinis reduktorius – kita istorija. Ten paprastai genda ne išorė, o vidus, kuriame yra keletas greitai besisukančių mechanizmų. O trimerių galvutės metalo turi labai nedaug, vien tik plastikas, kuris ima ir sulūžta.

Klijuoti plastikines trimerio dalis nėra prasmės. Pirmi apsisukimai ir klijuotos detalės gali išsilakstyti į visas šalis. Dėl to rekomenduojama tiesiog įsigyti naują galvutę. Ji nebrangi – vos 5-10 eurų, todėl remontuoti patiems ar vežti pas meistrus neapsimoka. Tiesiog susirandate internete ir nusiperkate.

Didžiulis privalumas – nebūtina pirkti originalių gamintojo detalių, nes trimerių galvutės gali būti universalios – tinkančios daugumai gamintojų.

Į ką atkreipti dėmesį perkant trimerių galvutes internetu?

Atkreipti dėmesį renkantis galvutę reiktų į kelis esminius momentus:

  1. Galvutės išmatavimai. Svarbus yra galvutės aukštis. Jis svarbus dėl to, kad pataikytų į apsaugos detalės aukštį. Jei galvutė per didelė (aukšta), valas išlįs iš už apsaugos ir nebus nutrumpinamas automatiškai. Taip pat svarbus ir galvutės plotis. Jei plotis labai didelis, jo silpnesnis variklis jį suks lėčiau. Jei per mažas – tiesiog jis bus nepritaikytas storesniam valui.
  2. Tvirtinimo varžtas. Tvirtinimo varžtas gali būti skirtingų diametrų. Nusipirksite su per dideliu ar per mažu varžtu – neprisuksite prie reduktoriaus. Be to sriegiai dažniausiai būna kairiniai – priešingi sukimosi krypčiai, kad galvutė neatsisuktų savaime.
  3. Valo storis. Trimerių galvutės viduje yra specialūs grioveliai atskiriantys valo gijas. Šonuose yra skylutės, pro kurias valas išeina. Kartais jos sutvirtintos metalo plokštelėmis, o kartais ne. Esmė ta, kad valas negali būti storesnis, nei nurodyta. Jei valas storesnis, jis savaime neišsitrauks pro skylutes. Jei valas per plonas, jis tiesiog susipainios. Valo forma reikšmės neturi. Galima naudoti tiek apvalius, tiek keturkampius, tiek šešiakampius valus.

Gaila, bet el. parduotuvėje nepamatysite galvutės vidaus. Kai kurie modeliai turi specialias pagalbines įpjovas, kad būtų patogiau vynioti valą. Kai kurie modeliai tokių smulkmenų neturi, todėl reikės šiek tiek daugiau kantrybės jį vyniojant.

Parašykite komentarą