Trimerio reduktorius – apsauga nuo nusidėvėjimo

Šiltuoju metu sezonu vienas svarbiausių darbų yra žolės pjovimas. Norint mėgautis gražia ir tvarkinga aplinka, reikia tinkamai prižiūrėti žolę ir veją. Tik laiku ir tvarkingai pjaunama žolė užtikrins, kad Jūsų aplinka bus graži ir jauki. Tam, kad žolės pjovimas nebūtų varginantis, o darbai eitųsi sklandžiai, svarbu pasirinkti tinkamus įrankius. Vienas populiariausių sprendimų  trimeris. Tačiau labai svarbu ir tai, kad šis įrankis tarnautų ilgai. Tai užtikrina tinkamai pasirinktas ir prižiūrimas trimerio reduktorius.

Kodėl timeris?

Trimeris yra vienas populiariausių sprendimų tuomet, kai reikia pasirūpinti žolės pjovimu ir aplinkos priežiūra. Dažniausiai tai yra pagalbinė priemonė tuomet, kai reikia nupjauti žolę sunkiai pasiekiamose vietose arba kai reikia tikslumo. Pavyzdžiui, norint tvarkingai apipjauti augančius medžius, krūmus, gėles, tvorą. Tokiose vietose nupjauti žolę su stumdoma žoliapjovę yra sudėtinga, o trimeris šiuo atveju yra pats geriausias pasirinkimas. Taip pat trimeris dažnai pasirenkamas tuomet kai reikia pjauti nedaug žolės. Pavyzdžiui, soduose, kur plotas yra nedidelis, tad jį lengva greitai ir tvarkingai nupjauti su trimeriu.

Trimerio reduktoriaus funkcija

Žolės pjovimas trimeriu atliekamas tiksliai ir greitai todėl, kad trimeris veikia sukimosi judesiais. Užvedus variklį, trimerio galvutė sukasi greitai ir daug kartų, o dėl to prie jos pritvirtintas valas arba diskas gali tiksliai nupjauti žolę. Tai yra gana sudėtingas procesas, todėl natūralu, kad daug ir ilgai dirbant su trimeriu, prietaisas ima dėvėtis. Tam, kad nusidėvėjimas būtų lėtesnis, trimeryje svarbią funkciją atlieka trimerio reduktorius. Užkūrus variklį, į reduktorių perduodami sukimosi judesiai, kuriuos perduoda metalinis velenas. Tuomet reduktorius užtikrina kitų dalių sukimąsi.

Kaip prižiūrėti ir keisti?

Kaip jau minėta, trimerio reduktorius yra atsakingas už ilgą prietaiso tarnavimo laiką. Jis apsaugo trimerį nuo greito nusidėvėjimo, todėl labai svarbu tinkamai prižiūrėti ir patį reduktorių. Vienas svarbiausių darbų – laiku ir tinkamai keičiami tepalai. Tai užtikrina tinkamą trimerio dalių veikimą ir ilgesnį jų tarnavimo laiką. Reguliariai keiskite tepalus ir naudokite tik aukščiausios kokybės.

Visgi, jeigu nutiko, kad reduktorius sugedo, jį galite įsigyti ir pasikeisti patys. Internete pardavėjai siūlo aukštos klasės geriausių gamintojų trimerių dalis, kurios nebrangiai kainuoja, yra greitai pristatomos ir kokybiškos. Taip sutaupysite laiko ir pinigų, nes nereikės ieškoti meistrų, kurie galėtų atlikti trimerio remontą.

Parašykite komentarą