Dvipusio lipnumo juostos privalumai

Dvipusė lipni juosta – vienas populiariausių pirkinių visose ūkinių ir statybinių prekių parduotuvėse. Ji išsiskiria tuo, kad yra padengta specialiais klijais ne iš vienos, o iš abiejų savo pusių, todėl ir panaudojimo galimybės žymiai platesnės, nei įprastos lipnios juostos.

Dvipusė lipni juosta būna skirtingų rūšių ir storių. Vienose klijai gali būti mažo lipnumo ir lengviau atsiklijuoti. Kitose priešingai – lipnumas toks stiprus, jog tvirtai suklijuotų net ir sudėtingesnius paviršius ar medžiagas. Dvipusė lipni juosta gali būti gaminama net ir su skirtingais klijais iš abiejų pusių, tam, kad geriau atitiktų skirtingo pagrindo sukibimo reikalavimus.

Prieš pirkdami šias juostą, būtinai pasikonsultuokite su pardavėjais ir išsakykite savo poreikius – kokiam tikslui klijuoti daugiausia naudosite pirkinį. Vienos dvipusio lipnumo juostos skirtos išskirtinai pramonės šakoms, o kitos – paprastiems vartotojams. Jas labai patogu įsigyti tiesiog internetu, tokiuose puslapiuose, kaip e-heliopolis.lt.

Kokius privalumus suteikia dvipusio lipnumo juosta?

  • nepalieka jokių žymių ir nepadaro žalos paviršiams, ją atklijavus;
  • pasižymi didžiuliu atsparumu plyšimui;
  • suteikia gerą sukibimą;
  • užtikrina kokybę ir patvarumą;
  • neužima daug vietos, nes yra susukta ir atrodo estetiškai;
  • gali suklijuoti net ir dvi visiškai skirtingas medžiagas;
  • ja labai lengva naudotis, be to suklijuoti tam tikrus paviršius neužima daug laiko;
  • didelis klijų pasirinkimas (akrilas, modifikuotas akrilas, guma) priklausomai nuo to, kokias medžiagas planuojate klijuoti;
  • didelis juostos storių ir dizainų pasirinkimas.

Tam, kad dvipusė lipni juosta galėtų garantuoti kokybišką sukibimą, būtina gerai įvertinti klijuojamo paviršiaus lygumą, švarumą ir kitas sąlygas. Jeigu paviršius bus dažnai veikiamas drėgmės – juosta gali gerai neatlikti „savo darbo“ ir po kurio laiko atsiklijuoti. Paviršius, ant kurio ją klijuosite turėtų būti gerai išvalytas ir sausas. Taip pat nerekomenduojama naudoti šios juostos vietose, kur oro temperatūra krenta žemiau nei 10 laipsnių. Laikant ir naudojant dvigubo lipnumo juostą netinkamomis sąlygomis, galite pastebėti, kad ji praras savo pagrindinę savybę – tinkamai ir tvirtai klijuoti.

Parašykite komentarą