CNC frezavimas: tai ką turite apie jį žinoti

CNC frezavimas yra vienas iš labiausiai paplitusių procesų gaminant sudėtingas dalis. Šios technologijos dėka baldų gamyba tapo prieinamesnė.

Kai kiti gamybos metodai, tokie kaip pjovimas lazeriu ar plazma, gali duoti tuos pačius rezultatus, juos naudoti yra pigiau. Tačiau šie du nesuteikia nieko panašaus į CNC frezavimo galimybes.

Taigi, mes giliai pasinersime į frezavimą, pažvelgdami į įvairius paties proceso ir mašinos aspektus. Tai padės suprasti, ar jums reikalingos CNC frezavimo paslaugos, kad galėtumėte gaminti savo dalis, ar yra ekonomiškesnė alternatyva.

Kas yra CNC frezavimas?

Pirma, žmonės, ieškodami frezavimo, dažnai prašo CNC apdirbimo paslaugų. Apdirbimas apima ir frezavimą, ir tekinimą, tačiau šie du turi skirtingus skirtumus. Apdirbimas reiškia mechaninio pjovimo technologiją, kuri naudoja fizinį kontaktą medžiagai pašalinti naudojant įvairius įrankius.

Bet kuri mašina, kurioje naudojama CNC, naudoja kompiuterines sistemas, skirtas automatizuoti pjovimo procesą. Todėl CNC staklės taip pat apima lazerinius pjaustytuvus, plazminius pjaustytuvus, stabdžių presus ir kt. Visos šios dalys aktualios, kad baldų gamyba vyktų efektyviai.

Taigi CNC apdirbimas yra šių dviejų terminų derinys, suteikiantis mums atsakymą į antraštėje pateiktą klausimą. CNC frezavimas yra atimamasis gamybos metodas, kurio metu proceso automatizavimui naudojamos kompiuterinės skaitmeninės valdymo sistemos.

Frezavimo procesas

Galėtume apsiriboti tik gamybos proceso aprašymu, tačiau pateikiant viso srauto apžvalgą gaunamas sveikesnis vaizdas.

CNC frezavimas ir baldų gamyba apima:

  • Dalių projektavimas CAD formatu
  • CAD failų vertimas į apdirbimo kodą
  • Mašinos įrengimas
  • Dalių gamyba
  • CAD failų projektavimas ir vertimas į kodą

Pirmasis žingsnis yra sukurti virtualų galutinio produkto vaizdą CAD programinėje įrangoje. Yra daug galingų CAD-CAM programų, kurios leidžia vartotojui sukurti reikiamą kodą apdirbimui.

Kodą galima patikrinti ir, jei reikia, pakeisti, kad jis atitiktų mašinos galimybes. Be to, gamybos inžinieriai gali imituoti visą pjovimo procesą naudodami tokią programinę įrangą.

Tai leidžia patikrinti, ar projekte nėra klaidų, kad nebūtų sukurti modeliai, kurių neįmanoma pagaminti. Šį kodą taip pat galima parašyti rankiniu būdu, kaip buvo daroma anksčiau. Tačiau tai žymiai pailgina visą procesą. Todėl siūlytume visapusiškai išnaudoti šiuolaikinės inžinerinės programinės įrangos teikiamas galimybes.

Parašykite komentarą