Šampūnai nuo pleiskanų. Ar jie tikrai veiksmingi?

woman getting her hair shampoo
plaukai
Photo by cottonbro studio on Pexels.com

Kai tik susiduriate su galvos pleiskanomis, natūralu, kad jūsų prioritetiniu pirkiniu tampa profesionali plaukų kosmetika šiai problemai išspręsti. Bet ar kada nors susimąstėte, ar šampūnai tikrai veiksmingi, kaip jie veikia, kas įeina į jų sudėtį? Kodėl jie gali taip greitai padėti atsikratyti ne tik pleiskanų, bet ir galvos sudirginimo ar niežėjimo?

Iš tiesų, tai jokia paslaptis. Šampūnai nuo pleiskanų turi kelias pagrindines sudedamąsias dalis, kurios padeda efektyviai kovoti su pleiskanomis. Kad būtų galima suprasti tokių plaukų priemonių veiksmingumą, visų pirma, reikia žinoti, dėl ko atsiranda pleiskanos.

Dermatologai aiškina, kad kartais ant galvos odos atsiranda mielės (tokios pačios, kurios būdingos ir seborėjiniam dermatitui), kurios prisideda prie uždegimo susidarymo. Šios mielės minta riebalais, todėl klesti riebiose kūno vietose, pavyzdžiui, galvos odoje.

Specialūs šampūnai nuo pleiskanų labai naudingi, nes juose yra ingredientų, turinčių priešgrybelinių savybių, o tai padeda kovoti su galvos riebalais, taip pašalinant mieles, mintančias jais. Ilgainiui galima pastebėti, kad pleiskanos visiškai išnyko.

Ingredientai, kurių reikėtų ieškoti šampūnuose nuo pleiskanų

Profesionali plaukų kosmetika nuo pleiskanų turi turėti dvi pagrindines sudedamąsias dalis. Tai seleno sulfidas ir cinko piritionas. Abu ingredientai turi priešgrybelinių savybių, todėl padeda ne tik atsikratyti pleiskanų, bet ir sprendžia riebios, sausos odos problemas, mažina niežėjimą ir kitus nemalonius pojūčius. Kurį laiką panaudojus profesionalią plaukų kosmetika, galima pastebėti, kad pagerėjo bendra plaukų ir galvos odos būklė.

Tiesa, jeigu jūsų galvos oda labai sausa, vertėtų rinktis tokius šampūnus, kuriuose yra ne tik cinko piritiono, bet ir tokių maitinančių medžiagų, kaip, migdolų, simondsijų (jojoba) ar argano aliejus.

Įpročiai, kurie padės dar greičiau kovoti su pleiskanomis ir pamiršti jas visam laikui:

  • net, jei ir skundžiatės itin sausa galvos oda, tai nereiškia, kad plaukus trinkti reikėtų rečiau. Retas galvos plovimas kaip tik gali prisidėti prie pleiskanų paūmėjimo, todėl nebijokite trinkti plaukus, kad ir kasdien ar kas antrą dieną;
  • net ir atsikračius pleiskanų, iš galvos priežiūros rutinos nereikėtų visiškai panaikinti specialių šampūnų, nes problema gali pasikartoti. Atraskite tinkamas priemones ir galėsite kasdien džiaugtis stipriais, glotniais bei sveikais plaukais.

Parašykite komentarą