Artėja plaukimo baidarėmis sezonas. Pasiruoškite jam

Lietuvoje plaukimas baidarėmis yra labai mėgstama paslauga. Vis daugiau žmonių ją renkasi kaip labai aktyvią laiko leidimo formą. Svarbiausia, kad šiuo metu plaukti baidarėmis tikrai gali kiekvienas, kadangi yra ir labai daug vandens telkinių, ir labai daug skirtingų baidarių, kurios yra pritaikytos skirtingų žmonių poreikiams.

Baidarės tikrai universali pramoga, tad jeigu iki šiol niekada neteko jomis mėgautis – šiais metais būtina turite išbandyti. O kaip pasiruošti jai?

Tinkamo maršruto pasirinkimas

Pirmiausia jums reikia nuspręsti – koks maršrutas labiausiai tinka. O čia jau pasirinkimas tikrai labai platus. Nuo gana sraunių lietuviškų upelių iki ežerų, kurie plaukimo metu reikalauja kur kas daugiau pastangų.

Taip pat reikia žiūrėti ne tik į srovės intensyvumą, tačiau ir į kliūtis, kurios galimai laukia kelionės metu. Kai kuriems tai yra labai malonus iššūkis, kuris skatina daugiau judėti. Kitiems tokios kliūtis nepatinka ir jie dažniausiai trokšta plaukimo, kuris nereiklus. Kiekvienas renkasi pats, o mūsų šalyje ši pramoga labai plačiai išvystyta. Taigi, ir pasirinkimo labai daug.

Apie daiktus plaukimo metu

Geriausia yra pasiimti daiktus, kurie neužima daug vietos. Taigi, kiekvienas jų turi būti labai atsakingai apgalvojęs. Taip pat siūlome pasiimti neperšlampamą krepšį kuriame bus galima laikyti svarbiausius daiktus ir tuo pačiu kurie leis būti ramiu, kad apsivertus baidarei – jie liks pilnai apsaugoti.

Saugumas – svarbiausia

Kad ir koks yra jūsų maršrutas bei kad ir kokie yra jūsų poreikiai – visada svarbiausia yra saugumas. Dėl to siūlome būtinai klausytis instruktažo, kuriame nuomotojas supažindina su pačiais svarbiausiais niuansais. Kuo daugiau bus visko žinoma – tuo paprasčiau gebėsite tinkamai pasielgti tokiose situacijose, kurios gali būti neaiškios ir kurios gali kilti plaukimo metu.

Baidarių nuomos kaina kreta. Tai leidžia kiekvienam rasti tokį maršrutą, kuris labiausiai jam tinka. Dažniausiai tai yra pramoga, kuri įtraukia. Norisi ja mėgautis dar ir dar kartą. Esame tikri, kad ir Jūs pamilsite šį sportą. Svarbiausia – pirmą kartą išbandyti.

Parašykite komentarą