Virtuvės baldų gamyba – spalvų ir paviršių tendencijos

virtuvės baldų gamyba

virtuvės baldų gamybaDaugumoje šeimų virtuvė užima labai svarbią gyvenimo dalį, todėl įsirengiant namus, šiai erdvei paprastai skiriama labai daug dėmesio, o kiekviena interjero smulkmena yra svarbi. Vienas pagrindinių dalykų yra virtuvės baldų gamyba, tai yra medžiagų ir spalvų parinkimas, tinkamas projektas ir baldų išdėstymas, kad į juos būtų galima kuo patogiau sutalpinti kuo daugiau virtuvės rakandų. Taigi, virtuvės baldai turi būti pagaminti taip, kad būtų funkcionalūs ir patogūs bei tvirti, o taip pat kurtų jaukią atmosferą šeimos virtuvėje.

Renkantis ir užsakant virtuvės baldus, viena pagrindinių dalių – tai virtuvės spintelės. O vienas svarbiausių sprendimų – tai spintelių spalva. Kai kurių apklausų duomenimis, net 67 proc. žmonių linkę rinktis baltas virtuvės spinteles. Apskritai balta spalva visuomet buvo viena populiariausių ir mėgstamiausių, kalbant apie virtuvės baldus, tačiau keletą pastarųjų metų ši tendencija ypač sustiprėjo. Ir tai neatsitiktinai, juk šviesi spalva kuria švaros pojūtį ir tarsi praplečia bei padidina visą erdvę. Balta spalva puikiai tinka ir mažoms ir didelėms virtuvėms.

Renkantis virtuvės baldų spalvas, kitas modernus pasirinkimas gali būti įvairiausių atspalvių pilka spalva. Ji yra neutrali, tad ją nesunku suderinti su kitomis virtuvėje naudojamomis spalvomis. Pilka spalva gali būti puikus sprendimas, kai reikia tarpusavyje suderinti skirtingas virtuvės interjero spalvas. Pilkos spalvos dėka virtuvė gali atrodyti ypač moderniai ir prabangiai. Tačiau nereikėtų visų baldų gaminti vien tik pilkų, nes rezultatas gali būti šaltas ir slegiantis. Geriausia šią spalvą naudoti kaip akcentą, pavyzdžiui, rinktis pilką stalviršį.

Kitas svarbus klausimas, gaminant virtuvės baldus, – kokias medžiagas pasirinkti. Virtuvės baldų gamyboje visuomet pirmavo praktiškos medžiagos, tai yra tokios, kurių priežiūra būtų paprasta ir lengva. Tačiau tuo pačiu virtuvės baldai turi būti itin atsparūs ir ilgaamžiai. Pavyzdžiui, pagrindinė virtuvės darbų vieta yra stalviršis. Tad atsižvelgiant į šiems paviršiams keliamus reikalavimus, dabar jie vis dažniau gaminami iš kvarco. Tokie stalviršiai yra ypač tvirti, o be to juose neįsigeria nešvarumai, todėl jų priežiūra ganėtinai paprasta. Kita vertus, jiems būdinga puiki išvaizda. Tokie stalviršiai gali būti gaminami įvairių spalvų, tačiau vėlgi populiariausia yra balta bei pilka.

Vienas komentaras apie “Virtuvės baldų gamyba – spalvų ir paviršių tendencijos”

Parašykite komentarą