Sužadėtuvių žiedai; tradicijos ir papročiai

suzadetuviu ziedai

Sužadėtuvės – tai dviejų žmonių įsipareigojimas sukurti šeimą. Dar XIII a. popiežius Inocentas III paskelbė prievolę jaunikiui dovanoti savo būsimai nuotakai žiedą. Taip suzadetuviu ziedai pradėjo savo istoriją ir apie juos buvo kuriamos įvairios tradicijos.

suzadetuviu ziedai

Prasmė

Suzadetuviu ziedai – yra pačio gyvenime asmeniškiausio poros sprendimo simbolis. Prabangus automobilis po dešimties metų pasens, o ziedai bus nešiojami penkiasdešimt – šešiasdešimt ar daugiau metų. Galiausiai jie bus perduodami vaikams ir anūkams, geriausiu atveju – proanūkiams. Todėl čia žvalgytis tokių pasiūlymų kaip suzadetuviu ziedai akcija reiktų neskubėti. Suzadetuviu ziedai tai istorija, kuris su kiekvienais metais turi vis didesnę vertę, geras automobilis nuvertės, o žiedo kaina tik augs.

Viduramžiais suzadetuviu ziedai buvo daromi su šešias brangakmeniais ir simbolizavo dviejų šeimų sujungimą. Nuotakos bei jos tėvų zodiakų ženklų akmenys buvo inkrustuojami žiedo kairėje pusėje, o jaunikio ir jo tėvų zodiako ženklų akmenys – dešinėje.

Deimantų era atėjo tik XV a. ir pirmasis toks žiedas buvo padovanotas Burgundijos  grafienei. Suzadetuviu ziedai auksiniai pradeti dovanoti tik XX a. dėl aukso praktiškumo.

Pirštas

Tačiau vienas dalykas nepasikeitė per amžius – suzadetuviu ziedai ant kurio pirsto ir suzadetuviu ziedai ant kurios rankos. Ziedai daugelyje kultūrų yra nešiojami ant kairiosios rankos bevardžio piršto. Manoma, kad šio piršto vena, kuri cirkuliuoja kraują, yra tiesiogiai sujungta su širdimi.

Svarbiausias suzadetuviu simbolis taps jūsų jausmų simboliu. Nepaisant to suzadetuviu ziedai kaina dar ne viskas. Jeigu didžiuojatės ir žavitės gražia savo tėvų arba senelių santuoka galite paprašyti jų sužadėtuvių žiedo, taip prisiimdami atsakomybę dėti milžiniškas pastangas sėkmingo gyvenimo sukūrimui.

Juvelyras

Suzadetuviu ziedai skelbiu juvelyrų paslaugas. Pasikonsultavę su juvelyru galėsite išrinkti gražų ir ilgaamžį žiedą už priimtiną kainą.

Suzadetuviu ziedai acropolis  yra didelis suzadetuviu ziedu pasirinkimas. Suazadetuviu ziedai alytuje ar internete tikrai rasite patinkantį dirbinį. Tad tikrai turėsite iš ko pasirinkti. Svarbu susikoncentruoti ne tik į žiedą, tačiau ir jo teikimo ceremoniją, kurioje turite ištarti svarbiausią savo gyvenime pažadą.

Parašykite komentarą