Sveiki maisto produktai, kurie iš tiesų nėra tokie sveiki

dziovinti vaisiai

dziovinti vaisiaiNorėdami pritraukti daugiau pirkėjų ir naudodamiesi rinkodaros triukais, tam tikrų prekių gamintojai nebijo garsiai teigti, kad jų siūlomi gaminiai yra be galo sveiki. Juk šiuo metu žmonės stengiasi rinktis sveiką gyvenimo būdą ir pirmenybę teikia natūralumui, ekologijai, kokybei. Deja, visuomenėje tvyro klaidinga nuomonė apie tam tikrus produktus, verčianti žmones pasitikėti etiketėmis ir juos naudojant jaustis gerai. Kokie sveiki maisto produktai iš tiesų nėra tokie sveiki? 

Tirštieji kokteiliai

Nors įvairūs vaisių bei daržovių kokteiliai yra traktuojami kaip itin sveiki maisto produktai, jie naudingi tik tuomet, kai gaminami iš šviežių produktų. Tai reiškia, kad kokteiliai sveiki tik tuo atveju, jei juos gaminate patys. Dažnai juos siūlantys gamintojai deda nemažai cukraus, riebaus jogurto ar įvairių dažiklių, todėl manydami, kad užsisakėte sveiką gėrimą, gausite kokteilį, niekuo neatsiliekantį nuo įprasto limonado.

Javainių batonėliai

Nemažai žmonių, norėdami greito ir nekaloringo užkandžio, renkasi energetinį ar javainių batonėlį. Vis dėlto, jei atidžiau perskaitytumėte jų pakuotę, rastumėte cukraus, fruktozės sirupo, sočiųjų riebalų. Jei norite batonėlio, kuris aprūpintų jus dideliu kiekiu baltymų – pasistenkite pirkti mažiau cukraus ir angliavandenių turintį užkandį, kuriame nėra paslėptų kalorijų.

Pusryčių dribsniai

Manydami, kad tai sveiki maisto produktai, daugelis žmonių pusryčiams renkasi dribsnius. Deja, dauguma jų yra smarkiai perdirbti ir praradę didžiąją dalį maistingų medžiagų, todėl jie ne tik nėra sveiki, bet ir sukelia trumpalaikį sotumą, todėl praėjus vos valandai po tokių pusryčių, jūs vėl norėsite užkandžiauti.

Džiovintų vaisių mišinys

Nors tokiuose mišiniuose teoriškai sudedami sveiki maisto produktai, juose esantis cukrus žmonėms, neužsiimantiems aktyvia fizine veikla, yra per didelis. Tad renkantis džiovintų vaisių mišinį jūs gausite ne tik įvairius vitaminus, bet ir nemažą dalį kalorijų. 

Ryžių paplotėliai

Šį užkandį renkasi daugelis žmonių, besirūpinančių savo figūra, tačiau daugelis ekspertų sutinka, kad tai nėra sveiki maisto produktai. Jose yra kur kas daugiau kalorijų, nei žmogui jų reikėtų vidurdienį, todėl neribojant šių paplotėlių kiekio, galima priaugti svorio.

Parašykite komentarą