Kaip išsirinkti  džemperį, kuris atitiktų tavo kūno formas I dalis

Klasikinis džemperis – tai rūbas nepaklūstantis laikui. Yra keli šimtai įvairių tipų džemperių tiems, kurie nori šilumos ir jaukumo. Džemperio esminis bruožas identifikuojantis jį, kaip išskirtinį rūbą – tai kapišonas.

Džemperis gali būti užtraukiamas užtrauktuku, užtraukiamas užtrauktuku iki pusės arba be užtrauktuko visai. Jis gali turėti viena arba dvi kišenes ir gali būti šiek tiek laisvesnis, kad būtų patogu. Tačiau rasti tobulą džemperį, kuris atitiktų jūsų dydį ir  atrodytų puikiai gali būti sudėtinga užduotis.

džemperis Džemperių stilius

Džemperių istorija prasidėjo 1990-ųjų pradžioje ir tęsėsi iki pat šiol per daugelį metų po truputį įtraukiant į madą naujų stilių džemperių. Vienas iš pirmųjų džemperių stilių pirmą kartą tapo populiarus 1990 m.  Šių dienų džemperiai yra neatsiejami nuo skateboarding (angl. riedlentininkų ) kultūros, kurie dažniausiai būna oversize (angl. per didelis) stiliaus, tačiau puikiai išlaiko formą. Šiuolaikinis įprastas džemperio stilius yra laisvas, bet ne oversize (angl. per didelis). Minėti du stiliai labiausiai populiarūs tarp vyrų. Dauguma dėvinčiųjų vis dėl to renkasi laisvus, bet ne oversize stiliaus džemperius. Amerikoje džemperiai tapo populiarūs dėvėti koledžuose kaip uniforma. 2016 m. atsirado džemperiai poroms – tai išskirtinis dėmesys ir puiki dovana antrajai pusei.

dzemperiai-poroms

Vyriški ir moteriški džemperiai

Kai kuria džemperiai gali būti apibūdinti kaip unisex. Viskas priklauso, nuo to kaip džemperis tinka pagal dydį. Skirtumai tarp vyriškų ir moteriškų džemperių yra subtilūs, tačiau itin svarbūs.

Vyriški džemperiai

Vyriški džemperiai paprastai yra laisvesni, todėl moterims , kurios ieško oversize stiliaus džemperio vyriškas džemperis gali tikti. Vyriški džemperiai paprastai būna tamsesnių spalvų ir su subtiliais logotipais. Apskritai vyriški džemperiai yra kur kas  paprastesnis stiliaus prasme nei moteriški.  Džemperiai vyrams paprastai neturi jokių papildomų puošmenų, smulkių pasiuvimo detalių, arba smulkių logotipo detalių. Iš esmės vyrai yra linkę būti subtilesni ir paprastesnis, o vyriškas džemperis atspindi tą stilių drabužiuose.

Moteriški džemperiai

Moteriški džemperiai turi daugiau tipų. Jie gali būti oversize stiliaus arba labiau prigludę prie moteriškų formų. Paprastai moteriški džemperiai yra šviesesni, įskaitant baltos  ir raudonos spalvos ir apima daugiau drąsių atspalvių, pavyzdžiui, rožinė, ryškiai mėlyna, ir neoninė. Moteriški džemperiai turi daugiau pagražinimų. Logotipe gali atsispindėti gėlių raštai ir kiti gamtos motyvai. Moteriško džemperio dizainas gali būti pagrąžintas blizgučiais arba įsiuvamais karoliukais.

Tęsinys: Kaip išsirinkti  džemperį, kuris atitiktų tavo kūno formas II dalis.

Parengė: Edita Ambraziūnaitė

Parašykite komentarą