Ar tikrai akcija maisto prekėms padės sutaupyti?

akcija maisto prekėms

akcija maisto prekėmsIš tolo šviečiantis ryškus užrašas, kuris informuoja, kad produktui taikoma akcija, mums iš karto asocijuojasi su žemesne kaina ir mažesnėmis išlaidomis. Visgi, reiktų žinoti, kad akcija maisto prekėms ne visada reiškia ir mažesnę sąskaitą. Štai keletas patarimų, kurie pravers norintiems sutaupyti.

Pirkite apgalvotai

Žmonės dažnai pasiduoda emocijoms ir perka vien todėl. kad šiandien konditerijos gaminiai ar bananai kainuoja pigiau, tačiau neapgalvoja kelių svarbių dalykų. Visų pirma, būtina pagalvoti ar jums tikrai reikia 5 litrų pieno, ar jūs jį spėsite suvartoti iki galiojimo laiko pabaigos, ar neteks sugedusio pieno išpilti lauk? Visų antra, reiktų apgalvoti ar įsigytas produktas jums apskritai yra reikalingas. Akcija maisto prekėms išties padės sutaupyti, jei pirksite viską gerai apgalvoję, įvertinę ar įsigytą maistą spėsite suvartoti iki jo galiojimo termino pabaigos. O štai ilgai negendantiems produktams, pavyzdžiui, miltams, cukrui, kavai, aliejui, akcijas reikia medžioti ir jų metu pasipildyti spintelės atsargas.

Iš anksto susidarykite akcijų sąrašą

Visi didieji prekybos centrai savo interneto svetainėse skelbia savaitės akcijų sąrašus, nepatingėkite jų peržiūrėti iš anksto susidaryti sąrašą produktų, kurių jums prireiks. Be to, labai svarbu, nuvykus į parduotuvę, nenukrypti nuo to sąrašo ir neprisipirkti jums visiškai nereikalingų daiktų. Jei apgalvotai sudarinėsite maisto produktų ir kitų buities prekių sąrašą bei juo vadovausitės, tikėtina, kad kiekvieną mėnesį pavyks susitaupyti bent po 50 eurų. Tai reiškia, kad metų gale būsite sutaupę maždaug 600 eurų, kuriuos galėsite paskirti atostogoms užsienyje, kokiam didesniam pirkiniui arba pramogoms.

Lyginkite kainas ir pasiūlymus

Paprastai žmonės „prisiriša“ prie parduotuvės ar prekybos centro, esančio šalia namų ar darbo, tačiau jei nepatingėtumėte pasižvalgyti po kitas parduotuves, tikėtina, kad kai kuriuos produktus įsigysite pigiau ir be jokios akcijos. Be to, rekomenduotina susidaryti ir ėjimo į parduotuvė grafiką, specialistai rekomenduoja į parduotuvę užsukti vieną – du kartus per savaitę, o ne kiekvieną dieną.

Taigi, akcija maisto prekėms tikrai padės sutaupyti, jei būsite protingi, viską pirksite apgalvotai ir nepasiduosite akimirkos pagundoms.

 

Parašykite komentarą