Pasiteisinimai, negrąžinus paskolos

kreditas

kreditasLiūdniausias dalykas, kai pasiskolinamas kreditas, tai negalėjimas jo grąžinti. Tačiau priežastys, dėl kurių iš tiesų kartais žmonės neišgali atiduoti pinigų, būna gana panašios. Nieko labai naujo šiame pasaulyje nenutinka, ir pasiteisinimai, kai kreditas negali būti grąžintas laiku, visada yra panašūs. Juos netgi galima skirstyti į tam tikras kategorijas.

Nutiko nelaimė

Vienas iš dažnesnių atvejų, kada pasiskolinusieji iš tiesų negeba sėkmingai grąžinti paskolos, būna tada, kai nutinka kokia nors nelaimė. Kas nors sunkiai suserga šeimoje ir dėl to skolininkas turi daugiau pinigų leisti vaistams, priežiūrai. Arba kas nors miršta. Gal sudega namas, patenkama į avariją ar nutinka kiti dalykai, kuriuos žmonės visada gyvenime paskui prisimena kaip vieną skaudžiausių nelaimių. Nelaimės dėl to taip ir vadinasi, kad nieko gero per jas nebūna, ir viskas tik dar labiau komplikuojasi. Taigi, ir Paskolų klubas ar bet kuri kita kreditų teikimo įstaiga žino, kad visko pasitaiko. Kai skolintojas negali grąžinti paskolos laiku dėl kokios nors rimtos nelaimės, tai vadinama force major atvejais, ir tada pinigų grąžinimas gali būti atidedamas.

Praradau darbą

Pasitaiko atvejų, kada vartojimo kreditas niekaip negrąžinamas, nes staiga žmogus, turėjęs visas įprastas pajamas jų netenka. Tarkime, kai tiesiog praranda darbą. Tada vėlgi stengiamasi sudaryti sąlygas, kad kreditas internetu būtų grąžintas, tačiau čia jau kiekvienas asmuo turi stengtis už save. Iš esmės, dėl to ir verta visada kaupti atskirai fondą ekstra atvejams, kurį būtų galima panaudoti net ir tada, kai netenkama darbo ir tuomet reikia tiek pragyventi, tiek toliau tęsti paskolų grąžinimą. Tai nėra palankios sąlygos grąžinimui, bet dėl to žmogus neturėtų nuleisti rankų ir sakyti – pasiduodu, negaliu grąžinti. Visada galima skubiai ieškoti kito, pakaitinio darbo. Galbūt jį bedirbant vėliau paaiškės, kad kitur atsirado darbo vieta, kurioje tikrai norisi dirbti, ir tada jau bus galima pereiti ten. Visada tikrai svarbu paisyti įsipareigojimų, kuriuos turime. Jeigu turite paskolų, negalėsite netekę darbo pusę metų mėgautis atostogomis laukiant, kol atsiras kitas toks pats įdomus svajonių darbas. Teks eiti dirbti bet ką, kad nedingtų jūsų pajamos.

Atostogavau ir pamiršau

Paprasta klaidelė gali kainuoti delspinigius. Iš tiesų pasitaiko, kad žmonės atostogaudami kartais papuola į problemas vien dėl to, kad anksčiau laiku nesuspėjo ko nors tinkamai padaryti. Išvykdami atostogauti mes stengiamės sumokėti mokesčius, pašerti gyvūnus ir jų globą perduoti laikinai kitiems, sutvarkyti kitus reikalus, kurie gali užklupti atostogų metu. Todėl nereikėtų pamiršti ir apie nuolatinius mokėjimus, kuriuos darome grąžindami paskolas. Geriau iš anksto susimokėti ir atostogauti žinant, kiek iš tiesų pinigų turime, negu tai daryti sąskaita eurų, kurie liko nesumokėti už paskolą tą mėnesį. Taip sakant – atostogos ir pamiršimas yra labai prastas pasiteisinimas, lyginant su rimtomis žmonių nelaimėmis, skaudžiomis netektimis.

Turėjo sumokėti kitas žmogus, jūs negavote?

Kartais tiek išvykstant į kelionę, tiek dėl kitų priežasčių, mes net ir finansines savo užduotis perduodame kitiems žmonėms. Tačiau tai nėra labai geras būdas. Nebent tikrai nėra kitos išeities. Verčiau iš anksto sumokėti patiems įmoką, nei palikti šią užduotį kažkam kitam, šeimos nariui. Jeigu kitas pamirš, ką kaltinsite? Save, kad pabėgote nuo atsakomybės, ar artimąjį, kad pamiršto?  Verčiau visada labai atsakingai žvelgti į paskolų grąžinimus, nes greitas kreditas reikalauja jūsų pačių atsakomybės.

Vienas komentaras apie “Pasiteisinimai, negrąžinus paskolos”

Parašykite komentarą