Eglutės žaisliukai: keletas minčių, kaip derinti

žaisliukai

žaisliukaiVisus metus gulėję kur nors maiše ar dėžėje, eglutės žaisliukai, artėjant Kalėdoms tampa labai svarbūs. Imame galvoti, kaip puošime eglę, ar naudosime turimas dekoracijas, ar pirksime naujas. Kaip pagražinti erdvę ir suteikti namams kalėdinę atmosferą? Jūsų dėmesiui – keletas eglutės puošimo variantų.

Pirmiausia reikėtų paminėti, kad kalėdinių medžių dydžiai labai įvairuoja. Viena eglutė miniatiūrinė, o kita siekia lubas. Nuo to priklauso reikiamų žaisliukų skaičius. Tačiau keletą dėmesio vertų pavyzdžių pateiksime stengdamiesi galvoti, kad jie tiktų tiek mažesnėms, tiek didesnėms eglėms. O jei klausiate, ar verta naudoti senus žaisliukus, ar pirkti naujus, tai žinokite, kad vieno atsakymo čia nėra. Sprendimas priklauso nuo to, kiek jų turite (juk būna, kad nemažai senųjų sudužę). Taip pat niekas nedraudžia derinti senus ir naujus.

Taigi, kokie žaisliukai galėtų suteikti eglutei šventinę aurą? Kaip pirmąjį variantą galima įvardyti konkrečios spalvos pasirinkimą. Žmonės neretai renkasi tokią spalvą, kokią rekomenduoja astrologai. Juk netgi pasirodo straipsnių, kuriuose patariama, kokios spalvos drabužiais apsirengus sėsti prie stalo. Tad galima pasirinkti, pavyzdžiui, auksinės spalvos dekoracijas. Eglė atrodys šventiškai ir nebus rizikos, kad ne visos spalvos derės.

Žaisliukai gali būti labai maži, tačiau esant norui nusiperkama ir labai masyvių. Kodėl nesuderinus mažesnių ir didesnių? Pavyzdžiui, vienos spalvos mažesni turėtų sudaryti puikų vaizdą su kitos spalvos didesniais. Tai simboliškai visai sietina ir su harmonija, pusiausvyra – jaukiam švenčių laikotarpiui tinka, ar ne?

Kojinė, Kalėdų senelis, kankorėžis – štai kokie žaisliukai džiugina švenčių metu. Jie atrodo gana originaliai, ypač lyginant su populiariais apvalios formos žaisliukais. Būna rinkinių, kuriuose – ištisa įvairovė. Tai dar vienas nuostabus variantas papuošti eglę. Ji atrodys žaismingai, skleis gerą nuotaiką.

Jūsų šventėms jaukumo gali suteikti ir žvaigždės. Subtilu, elegantiška ir įdomu – taip apibūdintume dekoravimą žvaigždėmis.

Eglutės žaisliukai padeda pajusti šventinę nuotaiką. Jau pradėjus juos rinktis užplūsta malonios emocijos. O eglės puošimas – nepaprasta, kūrybiška veikla, dar labiau įtraukianti į kalėdinį bumą. Bumą ne kokia nors blogąja, o pačia geriausia prasme.

 

 

Parašykite komentarą