Ramiam miegui – kokybiška lova ir patogus čiužinys

miegamojo baldai

miegamojo baldaiGeras poilsis stiprina imunitetą, padeda atgauti jėgas ir pasiruošti naujos dienos iššūkiams. Atsakingai parinkta lova, kokybiškas čiužinys ir tinkamas dienos ritmas tampa varomąja jėga, leidžiančia atlikti kur kas daugiau darbų, išlaikyti gerą nuotaiką ir sveikatą. Tiesa, lovos ir čiužinio pasirinkimas nėra toks lengvas darbas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Juolab, kad šiuo atveju nėra vieno visiems tinkančio sprendimo – konkretus pirkinys priklauso nuo individualiai išsikeltų reikalavimų, kūno sudėjimo, svorio ir t. t. Siekdami priimti racionaliausią sprendimą, turėtumėte pasitarti su rinkoje vertinamais pardavėjais, kurie atsakys į visus jūsų klausimus.

Lovos pasirinkimo kriterijai

Lovos pasirinkimas visų pirma priklauso nuo interjero. Nors didžiausias dėmesys turi būti skiriamas gaminio patogumui ir miego kokybei, reikia pripažinti, kad ieškodami lovos pirkėjai vertina jos dizainą ir bendros interjero vizijos realizaciją. Prieš rinkdamiesi baldą, tiksliai žinokite miegamojo dydį. Nuo to priklausys lovos parametrai. Nepamirškite, kad kambaryje stovi ne tik lova, bet ir kiti miegamojo baldai – spintelės, kušetės, miegamojo spintos ir t. t. Kambarys negali būti užgriozdintas, todėl mažai patalpai netiks itin didelė lova. Ir atvirkščiai, jei miegamasis erdvus ir didelis, maža lova atrodys nenatūraliai ir juokingai. Eidami į miegamojo baldų parduotuvę, su savimi turėkite tikslius kambario išmatavimus.

Renkantis lovą, būtina įvertinti jos funkcionalumą. Priklausomai nuo individualių pageidavimų, pirkėjams siūlomos įvairias funkcijas atliekančios konstrukcijos, pvz., lovos su pakėlimo mechanizmu. Mažai erdvei rekomenduojami daugiafunkciniai baldai, pvz., lovos-spintos. Verta pagalvoti apie patalynės dėžę – ar ji jums reikalinga? Apskritai, patalynės dėžė rekomenduojama žmonėms, kurie kiekvieną dieną kloja lovą ir nori, kad kambarys atrodytų kuo tvarkingiau.

Čiužinio pasirinkimo kriterijai

Atsakingai rinkitės čiužinį, ant kurio miegosite. Jų pasirinkimas itin platus, todėl siūlome pasitarti su profesionalais, kurie padės išsirinkti konkrečiai jums tinkantį variantą. Jei renkatės lovą su patalynės dėže, atsisakykite lateksinių čiužinių, kadangi jiems reikalinga gera ventiliacija. Minėtajai lovai rekomenduojami spyruokliniai čiužiniai, saugantys nuo drėgmės kaupimosi. Svarbu įvertinti savo svorį – čiužinys negali būti per minkštas arba per kietas, kitaip jausite stuburo skausmus. Paprastai čiužiniai grupuojami į atskiras svorio klases. Tiesa, jei sveriate daugiau nei 120 kg, rekomenduojame užsakyti individualios konstrukcijos čiužinį. Jei esate linkęs į alergiją, pasidomėkite ar jūsų pasirinktas čiužinys saugo nuo dulkių erkučių kaupimosi, stabdo mikroorganizmų dauginimo procesus ir gali užtikrinti ramų ir patogų miegą.

 

Parašykite komentarą