Kas balina dantis? Liaudiški ir specialistų patikrinti būdai

dantu balinimas klikshop.lt

dantu balinimas klikshop.ltSveiki ir gražūs dantys – kiekvieno mūsų siekiamybė. Daugelis, sutikę nepažįstamą žmogų, priklausomai nuo to, jis  drąsiai šypsosi ar ne, priskiria jį prie patikusių ar neigiamą įspūdį sukėlusių asmenų. Iš tiesų žmogaus šypsena yra jo gyvenimo būdo, įpročių ir savijautos atspindys. Todėl kiekvienas norime džiaugtis sveika, gražia ir balta šypsena. Visame pasaulyje pastarąjį dešimtmetį populiarėja įvairūs dantų balinimo būdai, taip pat keliamos įvairios teorijos, kas balina dantis be specialistų priežiūros. Kurie iš jų veikia efektyviausiai?

Geriausias vieta dantų balinimui – odontologo kabinetas

Jeigu iš tiesų nusprendėte išsibalinti dantis ir suteikti jiems naujos išvaizdos, iš karto užsirašykite pas odontologą. Jis apžiūrės Jūsų dantis, įvertins jų būklę ir pasiūlys geriausią variantą iš šiuo metu siūlomų rinkoje. Profesionaliose odontologijos klinikose yra taikomos skirtingos metodikos ir priemonės balinimui. Tačiau aišku viena, jog apsilankius pas profesionalą, dantų balinimas bus sėkmingesnis ir efektyvesnis, nes procedūros atliekamos su profesionaliomis priemonėmis, kurios užtikriną gerą rezultatą, nesukelia alergijos ir nepažeidžia dantų. Lietuvoje taikomi keli populiariausi dantų balinimo būdai: dantų balinimas kapomis ir balinimas lazeriu.

Ką geriau rinktis?

Balinimas lazeriu. Odontologai sutaria, jog geriausia balinti dantis su profesionalų priežiūra. Todėl daugelis odontologų sutinka, kad dantų balinimas geliu arba lazeriu odontologijos kabinete turėtų būti patraukliausias ir geriausias pasirinkimas. Pirmiausia todėl, kad toks dantų balinimas užtruks gerokai mažiau laiko, nei balinimas kapomis. Dantis balinti lazeriu reikės atvykti į odontologo kabinetą vienai ar kelioms procedūroms. Jos gali užtrukti nuo 30 min iki daugiau kaip valandos. Ant dantų užtepamas dantų balinimo gelis, kuris, veikiamas lazeriu, padeda išbalinti dantis.

Balinimas kapomis. Tiems pacientams, kurie ieško pigesnio dantų balinimo būdo ir jiems nereikia, kad rezultatai būtų matomi tuojau pat, naudinga žinoti, kaip balinti dantis kapomis. Svarbiausia, suprasti, kas balina dantis, kai naudojamas balinimas kapomis ir kaip vyksta visas procesas. Šiuo atveju galima rinktis arba balinimo procedūras odontologo kabinete, arba balinti savarankiškai namuose. Abiem atvejais pagaminamos specialios kapos pagal paciento dantis ir jos naudojamos kiekvieno balinimo metu. Procesas vyksta taip, jog kapose naudojamas dantų balinimo gelis, kuris ir veikia dantis, kad šie išbaltų. Gelio stiprumas priklauso nuo to, kur dantis balinsite. Jei namuose, odontologas skirs kiek silpnesnio efektyvumo gelį, jei odontologijos kabinete – stipresnį. Tačiau dantų balinimas namuose kapomis naudingas tuo, kad galite skirti tam tiek laiko, kiek norite ir nereikia atskirai planuoti vizitų pas odontologą. Su kapomis galite miegoti ar vaikščioti kai esate vieni.

Kaip balinti dantis namuose?

Kadangi balinimas tampa toks paklausus, natūralu, jog gimsta vis daugiau naujų teorijų, o ne retai ir mitų apie tai, kas balina dantis. Liaudyje gausu tokių teorijų, jog dantis namuose galima balinti su aktyviąja anglimi, kokoso aliejumi ar net sodos milteliais. Kurie iš šių būdų gali būti naudingi, o kas balina dantis, tačiau tuo pačiu ir pažeidžia apsauginius sluoksnius? Reikėtų apie tai pasikonsultuoti su savo odontologu, kuris išsklaidys visus mitus ir patars, kaip pasiekti, kad balti dantys namų sąlygomis taptų be didelių aukų.

 

Parašykite komentarą