Gipso kartono plokščių montavimas: 3 dažnai pasitaikančios klaidos

Gipso kartono plokščių montavimas

Gipso kartono plokščių montavimas Gipso kartono plokštės yra itin populiari statybinė medžiaga, kuri yra naudojama lubų, sienų bei grindų apdailai. Tinkamai atlikti gipso kartono plokščių montavimo darbai užtikrina tokios apdailos tarnavimo ilgaamžiškumą. Pristatome tris dažnai pasitaikančias šių plokščių montavimo klaidas, kurių išvengus, ilgai džiaugsitės tvarkinga namų erdvės apdaila.

Gipso kartono plokštės yra universali medžiaga, puikiai tinkanti įvairiems, net didelius nelygumus turintiems paviršiams lyginti. Jos pasižymi paviršiaus lygumu (tai reiškia, kad papildomai jų lyginti nereikia) ir greitu bei nesudėtingu įrengimu. Galima rinktis iš skirtingų gipso kartono rūšių: įprastos gipso kartono plokštės, impregnuotos gipso kartono plokštės, priešgaisrinės gipso kartono plokštės.

Gipso kartono plokščių montavimas – nėra sudėtingas ir daug laiko reikalaujantis darbas. Galima teigti, kad šių plokščių įrengimas yra paprastesnis procesas nei jų taisymas. Todėl labai svarbu montavimo darbus atlikti kruopščiai bei tvarkingai.

Pirmoji gipso kartono plokščių montavimo klaida – neatsižvelgimas į patalpos mikroklimatą. Montuojant plokštes, svarbu neužmiršti įvertinti tokių sąlygų, kaip: temperatūra bei drėgmė. Laikyti tokias plokštes reikia sausoje patalpoje, nes sudrėkusios jos turi savybę deformuotis. Taip pat gamintojai dažnai su plokštėmis pateikia instrukcijas, kuriose nurodyta temperatūra ir kitos su mikroklimatu susijusios sąlygos, kuriomis turėtų būti laikomos gipso kartono plokštės. Temperatūra patalpoje neturėtų būti nei per aukšta, nei per žema (minimali tinkama temperatūra yra +10 laipsnių).

Kita klaida – netinkamai apskaičiuotas gipso kartono kiekis. Skaičiuojant gipso kartono plokščių kiekį, svarbu atsižvelgti į tai, kad montavimo metu pasitaiko klaidų, todėl gali prireikti papildomų plokščių. Patariama įsigyti 10% daugiau GKP nei reikalauja remontuojamos erdvės plotas.

Paskutinė ir itin opi su gipso kartono plokščių montavimu susijusi klaida – saugumo reikalavimų nesilaikymas. Montuojant plokštes, kaip ir dirbant kitus su statyba susijusius darbus, laikytis saugumo reikalavimų yra būtina. Nesugadinkite atliktų elektros darbų, pastatydami plieninį karkasą vietoje kurioje eina laidai. Taip apsisaugosite nuo laidų pažeidimo vinimis arba varžtais, tolimesniame gipso kartono plokščių montavimo etape.

 

 

 

Parašykite komentarą