Į virtuves žengia gaivališkas metalas

baldai virtuvei

baldai virtuveiNors virtuvės baldų mados keičiasi ne taip dažnai kaip kitų erdvių interjero ar architektūrinės tendencijos, vis dėlto, liepos mėnesį vykusios, dizaino parodos Milane vinis ir ryškiausia tendencija – metalas. O kokia gaivališka gali būti ši medžiaga? Derinant metalą su medžiu, stiklu, oda ar kitomis medžiagomis, baldai virtuvei gali tapti ne tik funkcionalūs, bet ir šilti, jaukūs, individualūs.

Apdailos detalės

Dažniausiai metalas naudojamas ne kaip patys baldai virtuvei,  bet apdailos detalės. Tarkim, rankenėlės, kojelės arba kiti spintelių elementai. Dizaineriai sako, kad virtuves komplektai pagal uzsakyma leidžia metalą apart apdailos pritaikyti ir technologiniams sprendimams. Metalinių kojelių aukštis gali reguliuotis, stalčių aukštį taip pat galima keisti.

Jeigu norite įsigyti, kurie jau suprojektuoti ir pagaminti, baldai virtuvei arba virtuves komplektai is lenkijos, Jums tereikia prekybininko pasiteirauti apie papildomas funkcijas, apie hibridines komplektų dalis. Ir tai ne tiesiog sizifo paieškos, o būtinybė. Juk virtuvė turi būti patogi. Kitu atveju, kažkoks iš pirmo žvilgsnio menkniekis, gali erzinti dešimt metų ar daugiau.

Metaliniai baldai

Jeigu gaminate daug, greičiausiai, norėsis profesionalios virtuvės imitacijos. Tad grūdinto plieno stalviršis Jus turėtų sužavėti. Metaliniai baldai virtuvei taip pat pasižymi ilgaamžiškumu ir patvarumu. Metaliniai dizainerių siūlomi ir kampiniai virtuves komplektai. Tam tikrais atvejais metalas gali atstoti kaitlentę, lentynėlę. Juk svarbu visos detalės, nes jos ir sudaro dizainą.

Yra ir kita geležinė taisyklė – virtuvėje akcentuojamos detalės (jų medžiagos, spalvos arba faktūros) turėtų derėti su kitomis namų erdvėmis. Todėl nevenkite metalo įsileisti ir į kitus kambarius.

Tinkamiausios medžiagos

Virtuvė pasižymi agresyvesne terpe dėl temperatūrų pokyčių, garų, padidintos drėgmės kiekio, todėl kaip pavyzdžiui virtuvines spinteles gintaro baldai projektuojami tik su žalvario arba plieno detalėmis.

Vykusioje parodoje buvo pristatytos virtuviniai komplektai internetu su bronzinėmis detalėmis. Nepaisant to kokią virtuvę įsirengsite metalines detales galėsite atnaujinti arba pakeisti kas dešimt metų. Jeigu norite sutaupyti – metalas pats tinkamiausias sprendimas. Tereikia ieškoti baldų pagal tokius paieškos žodžius, kaip: virtuves baldai akcija, virtuves komplektai ispardavimas ar virtuves komplektas akcija.

 

Parašykite komentarą